maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kangaspuista

Syksyllä menin muutaman vuoden tauon jälkeen kudontapiiriin. Mattoa suunnittelin kutoa, mutta sillä hetkellä ei ollut sopivaa maton lointa, ja kudoin sitten muutaman keittiöpyyhkeen.


Kuvassa pyyhkeet ei näytä ollenkaan niin hienolta kuin oikeasti on.

Sitten pääsinkin mattoja kutomaan, niistä tulee kuvia myöhemmin.

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Essu

Huushollissa pitää olla ainakin yksi essu. Ei sitä tule käytettyä juuri koskaan, mutta aina joskus lapset tarttee sitä koulussa tai kerhossa.


Kangas on kirppikseltä löytynyt valmisverho. Heti sen nähdessäni ajattelin että tuosta tulisi kiva essu, mutta kului aikaa ennen kuin sain sen tehtyä. Essu olisi aika helppo tehdä ilman kaavaakin, mutta mieluummin teen kaavan kanssa. Sopiva kaava löytyikin Pirkko Kuuselan kirjasta Vanhat farkut uusiksi, kirja löytyi joulun jälkeen alennusmyynnistä. Kirjassa on ainakin kiva maton ohje, ja hattu, ja rukkasia lasten mummu jo ompelikin koko porukalle, ei tosin farkusta vaan ohemmasta housukankaasta.

                                          

Kankaasta tuli lisäksi pari pannulappua ja muutama metri vinokaitaletta, ja tilkkuja jäi odottamaan tilkkutyöaikaa. Tuollainen "vinokaitalekone" on tullut joskus ostettua ja nyt otin sen käyttöön. Ennen olen ommellut omatekoiset vinokaitaleet silittämättä.

Ja taas kone käänsi kuvan pystyyn, onneksi se ei tässä haittaa. Jouduttiin ostamaan uusi kone, ja vaikka luulis että kaikki toimii samalla tavalla ja vieläpä paranee niin ei tosiaan. Tällä koneella en osannut siirtää kameran muistikortilta kahta kuvaa, vaan sieltä tuli kaikki. En myöskään ole löytänyt sellaista ohjelmaa millä muokataan ja rajataan kuvia, ainoastaan tuon päälle piirtämisen löysin.