torstai 2. kesäkuuta 2016

Valkoinen toukokuu






Nämä ensimmäiset kuvat on otettu toissa viikonloppuna. Silloin saskatoon, kirsikka ja päärynä kukkivat parhaimmillaan. Eilen keksin että kuvaan sarjan jatkoksi kaikki valkoiset kukat mitä löydän pihapiiristä, ja tässä niitä tulee. Muutama muukin löytyi mutta en saanut kunnon kuvia. Täytyi laittaa lehtikuusenkin kuva tähän, kun se on keväällä niin ihanan näköinen, vaaleanvihreä ja pörröinen, melkein tekee mieli silittää.

Ilmassa on huumaava pihlajan, syreenin, kielon ja koiranputken tuoksu. Ja pihlajassa käy melkoinen surina kun mehiläiset käy aterioimassa.

Viime talvi teki jonkin verran tuhojaan, mutta loppujen lopuksi meillä päästiin aika vähällä. Olen pyrkinyt istuttamaan kestäviä kasveja, ja vaikka tämä on kolmosvyöhykettä valitsen mielellään kasveja jotka kestää myös nelosella tai viitosella. Meiltä meni kaikki ryhmäruusut, toinen penkki ei harmita koska ne pitää joka tapauksessa kaivaa pois, mutta etupihalla olisi saaneet vielä olla vaikka välistä oli jo aiemmin pari kuollut. 'Rosa Mundi' on vielä kysymysmerkki: kaikki vanhat versot meni mutta juuresta kasvaa uutta ja nähtäväksi jää onko se jalo vai villi verso. Ainakin yksi kurjenpolvi kuoli ja yksi maksaruoho. Hedelmäpuista vain Sinikka-luumu kärsi: siinä on paljon kuivia oksia ja kukkia tuli tosi vähän.