sunnuntai 7. elokuuta 2016

Juhlasukat

Tässä ovat elämäni ensimmäiset kirjoneulesukat - mutta ei varmasti viimeiset, ei ollut yhtään vaikeaa. Tämän ohjeen sai kun sitoutui kutomaan yhdet ohjeen mukaiset sukat Keski-Hämeen 60-vuotisjuhlakampanjaan. Sukat lahjoitetaan loppuvuodesta johonkin paikalliseen kohteeseen mitä ei kai ole vielä päätetty. Ohjeen on suunnitellut Unelmien silmukat - Haaveista sukiksi -kirjan tekijä Pirjo Iivonen.


Ohje oli naisen sukkaan Nalle-langalle, mutta ajattelin että varmasti lahjan saajissa on myös miehiä joten kudoin samalla silmukkamäärällä Seiskaveikasta niin sain isomman koon.

Nyt tuli kova innostus kutoa kirjoneulesukkia ja etsiskelin lehdistä ja netistä malleja, mutta suurin osa on ohuemmalle langalle kuin mitä mun varastoissa on. Tietysti silmukkamäärää voi muuttaa, mutta jos mallikerta on vaikkapa 24 s niin kuin joissakin Roosa nauha-malleissa niin ei se oikein onnistu. Luin juuri että Novitaltakin tulee tai on tullut ohut sukkalanka Venla, mutta toistaiseksi värikartassa oli vain viisi väriä. Mutta kun ei pitäisi ostaa lankoja ennen kuin entiset on kudottu...