tiistai 29. marraskuuta 2016

Keittokirja ja muuta askartelua
Parhaat ja useimmin käytetyt leivontaohjeet on yleensä saatu joltakin tai otettu talteen lehdestä. Näitä irtolappusia on kertynyt jonkin verran, kun on lisäksi sellaisia "tuo näyttää hyvältä, kokeilen joskus"-ohjeita. Viime talvena halusin jotakin järjestystä näihin lappusiin. Otin vanhan kansion johon mahtuu A5-kokoinen paperi ja jota ei voinut sinällään käyttää ja päällystin sen kankaalla, kankaan kiinnitin decoupage-lakalla. Joskus aikaisemmin kokeilin liimata kankaan laimennetulla Erikeeperillä niin kuin jossakin neuvottiin, mutta se ei onnistunut. Liima vaatii huokoisen pinnan, jotta se pysyy kiinni, mutta tällä lakalla onnistui hyvin. Varmaan tavallinen lakkakin toimisi yhtä hyvin, ainakin yksi tuttu puuseppä sanoi käyttäneensä ihan tavallista sisälakkaa kun teki palapelejä vanerista ja serveteistä.


Saman tien päällystin myös isomman mapin, joka oli vähän ankean värinen, ja kun sattui olemaan käsillä verhonpala joka olisi muuten mennyt roskiin. Tässä kansiossa säilytän lehdistä ja netistä löydettyjä askarteluohjeita. Tykkään että ohje on paperilla, ettei tarvitse tietokoneelta etsiä ohjetta sitten kun innostuu tekemään jotakin.


Ja sitten kokeilin päällystää myös purkkeja. Purkit on ensin maalattu valkoisella maalilla, ettei alkuperäiset kuviot näy läpi. Pringles-purkkiin leikkelin Aku Ankasta paloja ja karkkipurkit on päällystetty kankaalla. Ensimmäisen jälkeen totesin, että pitää käyttää ohempaa kangasta tai jättää yläreunasta vähän vajaaksi, kun kansi painoi kankaan reunan irti.

2 kommenttia:

 1. Tuon kun saisi aikaiseksi ei menisi aika turhaan etsimiseen.
  Mukavan tekeväinen blogi sulla :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsestä kyllä tuntuu välillä että muut saa paljon enemmän aikaan.

   Poista