perjantai 9. joulukuuta 2016

Kun yhteen suuntaan kumartaa, niin toiseen pyllistää

Olen jo monta vuotta löytänyt itselleni sopivat farkut Sokoksesta niiden omasta mallistosta ja vieläpä kohtuuhintaan. Se on loppu nyt. Minun vähäisten ostosteni loppuminen ei Sokosta valitettavasti kaada, mutta mielipiteenilmaus se on kuitenkin. Ennen Sokoksella oli maine parempana vaatekauppana, mutta nyt se myy ennemmin  muovikrääsää kuin laatua.

"S-ryhmään kuuluva SOK kertoi torstaina, että Sokos ei enää hyväksy valikoimiinsa aitoja turkiksia tai turkissomisteita, vaan haluaa tarjota kuluttajille eettisesti kestäviä tuotteita ja palveluja."

"Suomen turkiseläinten kasvattajain liiton vuoden 2014 selvityksen mukaan ala työllistää Suomessa suoraan 4 350 ihmistä ja välillisesti 13 200."

Tekopyhyydessään ja muka-eettisyydessään S-ryhmä on sitä mieltä, että nämä yli 13 000 ihmistä saavat mennä jonon jatkoksi työttömyyskortistoon ja heidän perheensä joutukoot köyhyyteen. Johdon selittelyt ettei Sokos ole myynyt turkiksia vuosikymmeniin ei vakuuta, koska kaksi vuotta sitten ostin lapselle Sokoksesta talvitakin jonka huppua reunustaa turkiskoriste. Ja jos ei asiassa olisi mitään uutta, miksi siitä piti antaa näyttävästi tiedote.

S-ryhmän johto on unohtanut otsikon vanhan totuuden: kumartaessaan vihervasemmiston suuntaan S-ryhmä samalla pyllistää perustajajäseniensä jälkeläisille. Veikkaanpa että tämä näkyy osuuskauppojen jäsenmäärässä varsinkin Pohjanmaalla. Muutenkin S-ryhmä on kaukana siitä mikä oli osuuskauppojen perustajien tarkoitus, ja kohtelee tuottajaa kaikkein törkeimmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti