torstai 23. tammikuuta 2020

Käsityövuosi 2019



Näin talvisia kuvia sain pari viikkoa sitten lauantaina, ja rohkeimmat kävivät järvellä luistelemassa. Illalla alkoikin taas vaihteeksi vesisade, ja nyt ei ole jäästä tietoakaan.

Viime vuoden käsitöihin vaikutti eniten Tour de Shawl ja KYH. Myös muita KALeja oli, joihin osallistuin. Suurin osa oli ihan tarveneuleita tai sukkia, mutta oli myös vähän väkisin tehtyjä, joilla yritin suorittaa jonkin haasteen. Sain myös tehtyä ufoutunutta Afrikan kukka -peittoa aika paljon, mutta en valmiiksi asti.

Kudoin 24 työtä, joista sukkia 16 paria, huiveja 3, kaulureita 2, yhdet sormikkaat, yhdet lapaset ja yhden villatakin. Virkkasin 10 työtä, joista yhdeksään käytin kaikenlaisia epämääräisiä ja tuntemattomia ja purkulankoja: kaksi koria, 5 pannulappua, ja kaksi päällystettyä hiuslenksua. Myös yksi sukkapari oli näistä langoista. Lisäksi virkkasin kassin muurarin käsityölangasta.

Ompelu jäi taas liian vähälle: pipo tytölle, kaksi yöpaitaa itselle ja kaksi säilytyslaatikkoa.

Kudontapiirissä valmistui kolme isoa kylpypyyhettä, niistä olin kyllä kutonut suurimman osan edellisen vuoden puolella, ja viisi mattoa.

Olin mukana Marin kässäpäiviksen langanostolakossa toista vuotta. Niitä sääntöjä noudattaen lankaa sai myös ostaa, joten varasto ei niin hirveästi pienentynyt. Käytin villalankoja neuleisiin 3635 g, mutta sain 750 g ja ostin 1250 g (ihan sääntöjen mukaisesti). Varasto siis pieneni 1635 g. Näiden lisäksi niitä epämääräisiä lankoja kului 1305 g, aiemmin en ole niitä punninnut, mutta ennen olenkin tehnyt vain muutaman pannulapun vuoden mittaan. Seiskaveikkalaatikoissa varaston pieneneminen näkyy jo, sillä niistä olen kutonut eniten.

Tänä vuonna jatkan langanostolakkoa, edelleen Marin säännöillä.
Nyt kaikki tekee neulebingoja, ja tein sitten minäkin sellaisen. Ensin keskeneräiset, sitten suunnitellut työt, lankojen hävitystä, vähän haastetta, ja tapahtumia. Viimeiseksi kirjotin ruudukkoon neulefestarit, jospa lopultakin pääsisin sinne, vaikka vain käymään päiväseltään.

Tänä vuonna pitää ruveta pienentämään myös kangasvarastoa. Ihan tarpeitakin olisi, uusia puseroita tekisi mieli ja nuorimmainen tarvitsisi jotakin uutta, kun isosiskon vanhat ei tahdo kelvata.


Neulemiitti on jo suoritettu, kun olin viime lauantaina Silmu&Solmun synttäreillä Vammalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti