keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Vain viidesosa kansasta kannattaa yhdenvertaisuutta

26.3. Tänään tiedettiin sen verran ettei liikkumisrajoituslaki ehdi ainakaan ennen pääsiäistä voimaan, koska ei ole eduskunnan täysistuntoa.

28.3. Tänään oli kuitenkin täysistunto, koska piti saaada jatkettua ravintolasulkua, joka muuten olisi loppunut tänään. Sitä jatkettiin kolmella viikolla 18.4. asti.

Pohdiskelin jo aiemmin koskisiko liikkumisrajoituslaki koko Suomea, ja tänään selasin lakiesitystekstin läpi. "Soveltamisalan rajaus. Tätä lakia ei sovelleta Ahvenanmaan maakunnassa." Ihan niin kuin arvelinkin.

Pääministeri sanoi, että hallitus aikoo "kohdentaa" rokotteet sinne missä koronaa on eniten, eli sinne missä ei ole yritetty hillitä sen leviämistä.

29.3. Uutiset tiesi kertoa, että seuraava eduskunnan täysistunto on pääsiäisen jälkeen ja laki voisi tulla voimaan aikaisintaan 12.4. Ei mitään kiirettä siis.

31.3. Hesari julkaisi gallupin, jonka mukaan kolme neljäsosaa suomalaisista kannattaa syrjintää asuinpaikan perusteella. Siis 38% haluaa heti kaikki rokotteet pääkaupunkiseudulle ennen kuin edes riskiryhmiä on saatu rokotettua, 36% antaisi rokottaa ensin riskiryhmät ja sitten helsinkiläiset ennen muita suomalaisia, vain 22% vastustaa "kohdentamista" ja 4% ei kertonut kantaansa.

Lisäksi yhdenvertaisuusvaltuutettu ei nähnyt mitään estettä "kohdentamiselle". Toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

Rokotetaan helsinkiläiset ja sitten ne lähtee matkailemaan ympäriinsä, ja niitä joutuu palvelemaan kaupoissa ja ravintoloissa ja toreilla ihmiset joille ei ole riittänyt rokotetta.

Perustusvaliokunta on sitä mieltä että liikkumisrajoituslaki on ehdotetussa muodossaan oikeasuhtaisuuden vastainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti