torstai 23. kesäkuuta 2022

SWC 2022

Tänäkin kesänä on Supersock World Championship. Ensin ajattelin etten osallistu, koska viime kesänä sain määräajassa vain yhdet sukat valmiiksi. Mutta nyt Lankalaatikossa alkoi muodostua useampi joukkue sen mukaan kuinka vakavissaan kilpaillaan, ja liityin Team Varikkoböönautiin.

Karsintasukka - tai pääsykoe - oli Zoei Proulxin Let's Roll. Tämä oli siis pakko tehdä. Polkupyörässä sai käyttää tikapuutekniikkaa mutta ei ollut pakko. Eihän tuollaista kuviota voi tehdä ilman tikapuita. Tikapuut alkoi tavallaan tyhjästä ja se alku on hassusti irrallaan. Jos saisi valita, tekisin tuollaisen kuvion ehdottomasti silmukoita jäljentäen.

Raidoitus piti tehdä spiraalitekniikalla vähintään kahdella värillä. Sen tekniikan olin halunnutkin oppia. Käytin kolmea väriä joista sinikirjava oli jämälankaa. M-koko eli 64 silmukkaa sopii mun jalkaan, mitä nyt kirjoneule hiukan kiristää.

Mulla on ollut jo kauan yksi idea mitä tekisin spiraalitekniikalla, ja nyt opin miten se tehdään. Sukissa on vähän säätämistä kantapään kohdalla, mutta muuten se on helppoa. Värejä voi käyttää vaikka kuinka paljon joten pieniäkin jämiä voi käyttää. Mutta värien sommitteleminen on vaikeaa, tässäkin kokeilin muutamaa yhdistelmää ennen kuin päädyin näihin kolmeen lankaan. Siis olisihan mulla ollut esim vaaleanpunaista, mutta en halunnut käyttää niitä tähän kun niistä tulee tarvittaessa koko sukkapari.

Puikot: 2,5
Lanka: Fabel vihreä (112) 43 g, retuliini (104) 5 g, valkoinen (100) 14 g, sinikirjava (522) 13 g

Ennen varsinaista kilpailua tuli lämmittelyohje, jota ei ole pakko tehdä mutta yhden pisteen siitä saa. Tai siis kaksi ohjetta. Valitsin Cait Bellonin Diagonal Swirl Socksit. Tämä näytti heti mun silmissä saapassukkaohjeelta ja kun riitti pienin koko eli 60 silmukkaa, kudoin nämä Nallesta. Kudoin nämä tytölle, yritin kutoa vähän tavallista tiukempaa.

Sukat olisi saanut tehdä peilikuvana siten että toisen kaaviot ABA ja toisen BAB, mutta kun kaaviot ei olleetkaan toistensa peilikuvat, ei sukatkaan olisi silloin toistensa peilikuvat. En viitsinyt ruveta kyselemään ulkomaan kielellä saisiko tehdä ihan oikeasti peilikuvana, vaan tein molemmat samalla tavalla.

Puikot: 3
Lanka: Nalle vaaleansininen (107) 58 g, oranssi (278) 9 g, punainen (507) 8 g, keltainen (252) 9 g, turkoosi (350) 9 g, vihreä (348) 9 g

Kaikki luuli että varsinainen kilpailu alkaa vasta kun lämmittelyn aika loppuu, mutta se alkoikin jo heti karsinnan jälkeen. Kumpikaan ensimmäisen kierroksen malli ei houkutellut joten jätin sen väliin ja rupesin kutomaan yksiä viime vuoden kisan sukkia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti