maanantai 1. tammikuuta 2024

Pikkulaukkuja

Käsityökahvilan opettaja toi pienen olkalaukun ohjeen, ja minäkin tein muutaman laukun, nuorisolle ajattelin. Yksi kurssilainen teki vähän isomman, ja minä katselin että tuohan olisi kätevän kokoinen, juuri kaikki välttämättömät mahtuu mukaan. Vanhasta olkalaukustani oli vähän aiemmin hajonnut vetoketju ja olin joutunut ottamaan käyttöön varalaukun joka oli iso säkki josta ei löytänyt mitään. Olin kyllä suunnitellut tehdä uuden olkalaukun samalla mallilla kuin vanha, mutta tein nyt tällä uudella mallilla ensi hätään. Tämä on kyllä sen verran hyvä ettei ole tarvinnut kiirehtiä uuden toisenlaisen tekemistä.

Nuorimmainen otti kukkalaukun heti käyttöönsä - kuinkahan monta laukkua silläkin on käytössä - ja vanhin otti farkkulaukun.

Suuressa käsityölehdessä oli ohje jossa peitettiin mainoskassin kuvat boro-paikkauksella. Mä en viitsi ommella käsin kun ompelukonekin on, ja tein mainoksen päälle tilkkutyön. Avasin kassin sivusaumat että sain helpommin ommeltua tilkut, ja ne oli pakkokin ommella uudestaan kun ne oli tehty niin huonosti ettei olisi montaa käyttöä kestäneet.

Näihin käytetyt kankaat on hukkapaloja tai jo ennen käytettyjä kankaita, paitsi oman laukkuni päällikangas on leikattu uudesta palasta. Kävin vuosi sitten Hämeenlinnan Eurokankaassa ja siellä oli palalaarissa ihan erilaisia kankaita kuin Porissa. Ostin muutaman tällaisen värikkään kankaan erilaisilla kuvioilla kun "niistä saa joskus jotakin kivaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti