sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Käsityöretki

Yhtenä toukokuun aamuna lähti pieni joukko entisiä puutyöpiiriläisiä ja heidän perheenjäseniään retkelle. Ensimmäinen kohde oli Pahkaparatiisi Huittisissa. Pahkojen lisäksi kokoelmassa on kaikenlaista muutakin: tosi kieroja puunrunkoja, vänkkyräisiä oksia jne. Esim. kaikki kirjaimet ja numerot on löytyneet luonnosta kun on vain osannut sopivasti katsoa. Yleensä puut on kieroja samaan suuntaan, mutta yksi oli eri suuntaan.


Seuraavaksi menimme Leineperiin Kullaalle. Siellä olisi saanut kulumaan enemmänkin aikaa jos olisi tutustunut vanhaan ruukkiin ja kaikkiin käsityöläisten myymälöihin, mutta me kävimme vain sepän pajalla ja ruokailemassa tunnelmallisessa Savipakarissa. Seppä näytti kuinka nauloja taotaan - ei tullut kysyttyä mitä maksaisi yksi naula, ei mikään ihme että ennen rakennettiin hirsitaloja joissa ei paljon nauloja tarvittu. Myynnissä oli monenlaisia metallituotteita, ja valitsin sieltä itselleni "äitienpäivälahjan". Leineperissä on myös kesäteatteri, jossa tänä vuonna esitetään Vaahteramäen Eemeliä.


Viimeinen kohde oli Lasistudio Kiikoisissa. Siellä tehdään uusia tuotteita lasipulloista ja -purkeista, ja järjestetään myös kursseja. Myynnissä on monenlaisia tuotteita, ja tilaamalla voi saada esim. juomalasit halutulla nimellä, tai miksei päivämäärälläkin.


Taas tuli todettua, että näkemisen arvoisia kohteita löytyy läheltäkin, ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Täytyy kyllä tunnustaa etten ole käynyt tämän paikkakunnan museossakaan. Ehkä vielä joskus.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti