perjantai 29. toukokuuta 2015

Vielä vähän aikaa rauha maassa

Huomenna on koulujen päättäjäiset ja kauhulla odotan mitä sen jälkeen. Tappelua, huutoa, kilpajuoksua keittiön pöydän ympäri, "joojoo" satoja kertoja päivässä kun käsken johonkin, astiat ja ruoat jää ruokapöydälle, vaatteet loppuu kun ei ne kävele itse pyykkikoriin, pitäisi viedä sinne ja tänne, kasvimaassa ei nähdä yhtään roskaa (pitäisikö viedä silmälääkäriin). Koskahan mä saisin itse lomaa edes yhden päivän. Ennen sai lapset edes uimakouluun ja leirille muutamaksi päiväksi, mutta nyt ei ole niitäkään.

Tai siis on, turhaan taas valitetaan. Uimakoulu on keskikaupungilla, mutta kun kaupunki ei ole järjestänyt julkista liikennettä jolla sinne pääsisi - verorahat kyllä kelpaa ylläpitämään kaupungin liikennelaitosta. Seurakunta taas markkinoi kolmen päivän päiväkerhoa leirin nimellä - mikä leiri sellainen muka on, leirin pointtihan on juuri yöpyminen. Oli muuten kaupungilta ja seurakuntayhtymältä pirullisen hienosti synkronoitu tuo leirijuttu: Kaupungin kesäleirille olisi pitänyt hakea huhtikuussa, mutta silloin ainakin meillä ajateltiin että menee mieluummin seurakunnan leirille, ja sitten viikko hakuajan päättymisen jälkeen tuli seurakunnan tiedote josta selvisi ettei leiriä olekaan. Ei leirejä ole muissakaan yhtymän seurakunnissa, en tiedä onko se uusi juttu vai onko se niin ettei niillä ole ollut ennenkään ja tasa-arvon nimissä meiltäkin oli lopetettava.

Kirsikankukkia odotellessa on ihailtu 'Sinikka'-luumun kukintaa.

 Mustikka kukkii muutaman metrin päässä ovelta.

Tässä näkyy mun tämänpäiväistä hommaa, ja huomenna teen ruisleipää toisen erän. Paikallinen suunnistusseura järjestää sunnuntaina rompe- ja markkinatorin, ja meillä on siellä myyntipöytä. Ruisleivän lisäksi tarkoitus on myydä jotain käsitöitä ja kirpparitavaraa.

Tomaatintaimet on jo aika pitkiä. Ennen olen saanut taimet kasvihuoneeseen tähän viikkoon mennessä kun taimien alla olevat pöydät on olleet myyntipöytänä, mutta nyt ei onnistu. Olenkohan mä tullut jotenkin hitaaksi kun en ole saanut vielä kasvihuonetta istutuskuntoon. Sinne leviää pellosta sokkelin ali juolavehnää, valvattia ja kärsämöä ja niiden kaivamisessa on aika homma. On täällä kevät myöhässäkin mutta ei se kasvihuoneeseen vaikuta. Eilen saatiin istutettua perunat ja ensi viikolla pääsee tekemään muuta kasvimaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti