keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Domino ja muita ihania

Neulekahvilassa opeteltiin dominoneuletta. Olin nähnyt dominotekniikalla tehtynä vain jotain torkkupeittoja ja tyynyjä joten ensin ajattelin etten tuhlaa aikaani sellaiseen. Yhdellä rouvalla oli kuitenkin tosi kiva näköiset dominolapaset ja minäkin innostuin tekemään sellaiset. Ohje on ollut ET-lehdessä 17/2011. Ohjeessa oli palassa 31 s, mutta minä tein 33 silmukalla sillä tykkään että lapaset on mieluummin väljät kuin tiukat, peukalon tein myös vähän ohjetta isomman. Kutominen oli paljon mukavampaa kuin perinteisellä tavalla tumpin kutominen, tuntui että pala kerrallaan valmista tuli nopeasti.

Tunteeko kukaan lukijoista sanaa tumpit? Meillä kotonakotona ne nimittäin oli tumpit, ja muistan että kukaan luokan tytöistä ei ollut sitä ymmärtävinään. Täällä ne on vanttuut, mutta jotenkin se ei sovi mun suuhuni, vaikka joitakin paikallisia sanoja käytän jo ihan sujuvasti 16 vuoden jälkeen.


Olin suunnitellut tekeväni ensi talveksi muita ihania-pipon, värit oli vielä keksimättä, ja siinä domino-lapasia kutoessani välähti että tästä tulee setti: samoilla langoilla pipo. Koska lanka on Nallea eli paljon pienempää kuin alkuperäisessä ohjeessa, pipossani on 112 s ja 5 krs o 5 krs n. Punakirjavan langan väri on marjaretki puolukka, jota tuli ostettua muutama kerä silloin kun se oli uutuus, ja nythän sitä ei enää saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti