maanantai 12. lokakuuta 2015

Kesälakki

Joskus kesällä Hupsistarallaan Terhi esitteli oman kesälakkinsa, joka oli tehty kirjan Surrur: tee oma marimekkosi ohjeella. Lakki näytti ihan hyvältä, vaikka vähän erilaiselta, joten tilasin kirjan kirjastosta ja tein lakin minäkin. Mutta ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä.


Lakki oli tosi hankala ommella (miten ihmeessä se ommeltaisiin vakstuukista niinkuin kirjassa ehdotettiin?), enkä mä ymmärrä tuon takana olevan möykyn tarkoitusta. Mittasin kaavan ennen leikkaamista enkä suurentanut kaavaa kun mitan piti riittää - ja lakista tuli kuitenkin liian pieni. Ja sitten vielä tämä: nuukana leikkasin ihan palojen reunasta tutkimatta kuviota, ja näin siinä kävi.

Edellinen lakkini on kuulemma etsivälakki, ja tämä on nyt sitten Ransu. Lakki lähtee ensi keväänä Konttiin jos ei tyttö innostu pitämään sitä.

Siitä kirjasta en kauheasti innostunut, lakin lisäksi kopioin kaksi ohjetta. Vaatteiden ohjeita on muuallakin, ja muutama ohje oli ihan vain kankaan tuhlausta - rumasti sanottuna "taidetta ilman aivoja".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti