torstai 21. tammikuuta 2016

"Suomalaista laatua"

Tuli ostettua miehelle  Sokoksesta Finnwearin pyjama. Mies puki päälleen ja tuli kysymään kuuluuko nää housut olla tämmöset, ilman kuminauhaa.


Kuminauhan päät oli ommeltu yhteen niin huonosti että se oli auennut. Jos asuisin kävelymatkan päässä Sokoksesta, olisin mennyt vaihtamaan ihan periaatteesta, ja vaatinut saada avata sen uuden pakkauksen että voisi tarkastaa että vaate on kunnollinen. Mutta kun matkaa on 50 km, niin ei voi muuta kuin korjata itse. Mun mielestä uusi vaate pitäisi olla valmis otettavaksi käyttöön, eikä heti pitäisi joutua korjaamaan.

 
Kuvassa näkyy pyjaman toinen hienous, suorastaan alkoi naurattaa. Pesuohjeen päälle oli liimattu pienen pieni tarra jossa lämpötila oli 40 astetta lapun alkuperäisen 60 sijasta. Kun oikein halvalla teetetään jossakin etelässä tai idässä niin siellä kannattaa yhden leikellä ja liimailla pieniä tarralappusia. Mietiskelin kuinka monta pesua tuo tarra mahtaa kestää - no ensimmäisessä pesussa se lähti pois paidasta ja haalistui lukukelvottomaksi housuissa. Pesuohjeen pitäisi kuitenkin olla luettavissa vaatteen koko käyttöiän ajan.

Ihmetyttää myös tuo 40 asteen pesuohje puuvillavaatteessa, kun tietää ettei vaate puhdistu siinä kunnolla. Joku energiapelle on tietysti keksinyt että maailma pelastuu kun sähköä säästyy muutama kilovattitunti vuodessa kun ei vettä lämmitetä pyykinpesussa niin paljon. Sehän ei sitten haittaakaan mitään jos vaatteen käyttöikä jää lyhemmäksi huonon pesun takia tai pesukone hajoaa kun siihen kertyy likaa jos ei koskaan pestä kuumalla vedellä. Paljonkohan siinä sitten lopulta säästyi?

Ainakin kerran aiemminkin olen todella pettynyt Finnwearin laatuun. Tyttö sai joskus lahjaksi pyjaman, jonka housut oli painettu täyteen pieniä Ressun kuvia. Ensimmäisessä pesussa Ressun kuvat lähes hävisi kolmesta kappaleesta, mutta yhdessä kappaleessa kuvat on jäljellä vielä kymmenien pesujen jälkeenkin. Aina opetetaan että koko vaate on tehtävä samalta pakalta, koska värjäyksessä voi olla eroa. Ei merkki ja kallis hinta ole mikään laadun tae, ei ole ollut enää aikoihin. Mutta kannattaako hyvän merkin pilata maineensa tekemällä sekundaa?

3 kommenttia:

 1. No onpas ollut maanantaikappaletta kerrakseen! :( Mulla ei säästy pesuohjeet ensimmäistäkään pesua, sillä ratkon ja leikkaan joka ikisen lappusen heti irti valmisvaateista. Iho ei kestä mitään ylimääräistä, usein saumatkin tuntuvat jo liialta. ;) Peseminen taas - pesen useimmiten kaiken perustrikoopyykin neljässäkympissä, en ole huomannut että kuljettaisiin likaisissa vaatteissa. Uudella koneella ainakin tuntuu riittävän pienenpi lämpötila. Lakanat ja pyyhkeet pesen kuumemmassa, jolloin konekin saa kuumapesuja. Muistelisin muuten että Nanso teettää Virossa nykyään vaatteet, viimeinenkin ompelimo tosiaan suljettiin Suomesta lähivuosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistelin että Virossa ne nykyään ommellaan. Lappujen ärsytyksessä on kyse herkästä eikä huonosta ihosta. Isällä oli niin herkkä iho että piti alusvaatteet nurinpäin, mutta iho oli terve. Mulla taas on kuiva iho, mutta harvoin vaatteiden lappuset ärsyttää, pitsit kylläkin. Mutta alusvaatteiden ja liinavaatteiden pesuun laitan aina ekstrahuuhtelut että pesuaineet lähtisi paremmin pois, koska nykyajan pesukoneet käyttää uskomattoman vähän vettä. Kirppareilla joskus harmittaa jos vaatteesta puuttuu kokonumero ja mä olen niin huono arvioimaan olisiko se sopiva jos ei lapsi ole mukana.

   Poista
  2. Mulla on sekä herkkä että kuiva, minusta se on jo aika huono.. :D

   Poista