maanantai 4. huhtikuuta 2016

Kevään ensi kukkanenLumikello sieltä kukkapenkistä nousee ensimmäisenä heti kun lumet sulaa ja vähän lämpenee. Aurinko jo välillä paistaa, mutta kesään on vielä matkaa. Eikä mitään kiirettä vaihtaa kesärenkaita alle: naapurikaupungissa oli juuri tänä aamuna koulubussi kyljellään ojassa.

Tänä keväänä on kaikki asiat jotenkin vaiheessa: aina yksi asia riippuu monesta muusta. Ei voi tehdä jotakin ennen kuin on kymmenen muuta asiaa tehty alta pois, ja kun ei tiedä mihin joutuu/pääsee kesällä, ei voi tehdä tehdä suuria suunnitelmia puutarhan suhteen.

Tänään selvisi että töitä ei ole tiedossa, ja nyt on sitten pelko että pakotetaan orjatöihin eli työkokeiluun. Toinen asia mitä olen murehtinut pitkään on kouluasiat. Viime viikolla lopulta soitin henkilölle joka tietää asioista, ja selvisi että siinä on ihan oikeistakin asioista kyse eikä vain rehtorin työmatkan pituudesta ja ettei "yhteiskoulun" opettajien tarvitsisi alentua käymään alakoulun puolella opettamassa. Siihen ei voi vaikuttaa millään tavalla, se on nyt päättäjien käsissä ja jäljellä on vain huonoja vaihtoehtoja. Pienimpiä koululaisia käy sääli kun menettävät viihtyisän koulun ja pihan. Mutta lapsethan sopeutuu - vai onko se sittenkään hyvä asia? Lasten on pakko sopeutua ja tyytyä siihen mitä annetaan kun eivät pysty nostamaan meteliä saavutettujen etujen puolesta. Yhtenäiskoulun piti olla niin hyvä juttu ja piti saada alakoulun puolelle aineenopettajia. No saatiinhan sinne, äidinkielen opettaja jollekin luokalle, mutta yläkoulustapa otettiinkin monta opettajaa pois. Esimerkiksi biologian opettajaa ei ole koulussa ollenkaan ja matikanopettajia on vain yksi eikä sen tunteihin mahdu kaikki luokat. Eikä pätevyyskään takaa mitään jos ei viitsi valmistella tunteja. Kolmas murhe on se ettei itsellä riitä vuorokaudessa tunnit kaikkeen mitä pitäisi tehdä ja se johtaa siihen ettei tiedä mistä alottaisi ja lopulta saa hyvin vähän tehtyä. Ja ikuinen riita siitä pitäisikö lasten auttaa kotitöissä vai kuuluuko äidin tehdä kaikki. 

Tämä meni nyt aika kauas blogin aihepiiristä mikä piti olla käsityöt ja puutarhanhoito. Joitakin käsitöitä on valmistunut, mutta kuvaaminen on lykkääntynyt - ensin ei ollut valoa ja sitten piti siivota että sai sen verran tilaa että voi kuvata. Nyt on jotakin kuvattu, mutta esittelen niitä vähän kerrallaan. Ja siemenvarastot on otettu esille ja taimipöydät tuotu kuistille, että jos tällä viikolla saisi kylvettyä jotakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti