tiistai 1. elokuuta 2017

Virkattu pikkulaukku

Virkkasin tällaisen pikkulaukun, vaikkei mitään tarvetta olisi ollut. Innostuin kun Palasia arjestamme-podcastin Riikka esitteli keväällä omia nipsukukkaroitaan.


Ei ollut vielä suunnitelmaa millaisen tekisin, kun ostin tuon 12 cm kulmikkaan kehyksen. Virkkasin ensin pyöreän pohjan ja sitten korkeutta niin paljon kuin kahdesta kerästä tuli. Lanka on Camilla-puuvillalankaa (Karnaluksista) ja virkkasin 2,5 koukulla. Pyöreän kehyksen kiinnittäminen olisi ehkä ollut helpompaa kuin kulmikkaan mutta kyllä tämäkin hyvin onnistui. Suunnitelma laajeni sitä mukaa kun työ eteni: ajattelin että käyttöä tulisi paremmin laukkuna kuin kukkarona eli kudoin olkahihnan 2,5 puikoilla kuudella silmukalla ja sisälle pujotin vielä kangassuikaleen estämään venymistä. Ja sitten virkkasin koristeeksi kukkia jämälangoista, malli on kurtturuusu Caitlin Sainion kirjasta 100 virkattua pitsikukkaa. Tykkään!

2 kommenttia:

 1. Kaunis! Teitkö lovet kulmia varten vai virkkasitko tasaisen ympyrän? Tiesitkö, että SNY-kierrokselle ilmoittautuminen on ajankohtaista? Kurkkaa: https://salainenneuleystava.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tehnyt mitään lovia, ihan suoran reunan niinkuin olisin virkannut pyöreän korin. Ei tullut laitettua työvaiheista kuvia.
   Mari

   Poista