maanantai 31. heinäkuuta 2017

Se toinen värjäyskokeilu

Uusi yritys, eikä sen paremmalla menestyksellä, melkeinpä päinvastoin. Kuivatin etikkaliotuksen jälkeen kappaleen kuivemmaksi ja nyt näytti keltainen väri ihan erilaiselta, ennen kiinnitystä siis.


Mutta kiinnityksen jälkeen ja kuivattuna näytti melkein samalta kuin ensimmäinenkin kokeilu. Ehkä vähän kellertävämpi, mutta ei mitään raitoja.

Tässä näkyy ero kun vyyhdit ja kerät on vierekkäin. Ei näytä mitenkään kauniin keltaiselta.


Valmiissa sukissa sen sitten näkee että on valkoisia kohtia kellertävän seassa. Se keltainen levisi melkein koko kappaleeseen, mutta ei silti kiinnittynyt kunnolla. Ja sitten on joitakin selvästi keltaisempia kohtia, minkä takia toisen sukan terästä tuli paljon tummempi. Kyllä nämä saapassukkana välttää, ja olisi oikeastaan ihan hyvätkin jos ei toinen olisi keltaisempi.

Ensimmäisen kokeilun langasta en ole vielä kutonut mitään. Sormikkaita ajattelin, koska siinä ei juuri keltaista näy. Nyt uskon että en enää värjää kaupan elintarvikeväreillä. Ne hihoista puretut langat voisin värjätä Kool Aidilla, jos sitä jostakin löytäisin. Oikein kunnon happoväreihin en tässä vaiheessa halua investoida, mieluummin sitten kokeilen kasvi- tai sienivärjäystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti