torstai 30. maaliskuuta 2017

Labyrintti-lapaset

Tämä malli oli Suuressa käsityölehdessä 2/2012 ja ostin silloin sen lehden vain tämän mallin takia. Malli oli voittanut lapaskilpailun. Ohjeen lanka oli kuitenkin ohutta (ja kallista) lankaa, jota minulla ei ollut ja jäi silloin kutomatta.


En edellenkään ole ostanut ohjeen lankaa, vaan kudoin nämä Nallesta, tosin 2,5 puikoilla. Ajattelin että teen ensin koeparin, että näen tuleeko niistä liian isot, ja siksi valitsin sellaiset värit että voin antaa lapaset pojalle jos niistä tulee minulle liian isot. En ollut edes ensimmäistä peukalokiilaa saanut valmiiksi, kun alkoi tympiä: pitkiä lankajuoksuja, jopa melkein kahden puikollisen mittaisia. Tiesin heti että toisia en kudo, hyvä jos nämä yhdet saan valmiiksi.

Lopputulos: näistä tuli minulle melko sopivat, ehkä aavistuksen pitkät mutta peukalot taas liian kapeat. Pojallekin sopisi vielä pituuden puolesta, mutta hänkin sanoi että peukalot on tiukat. Minusta näytti jo kutoessa että peukalot voi tulla tiukat, mutta en sitten ruvennut muuttamaan kuviota kun halusin nämä nopeasti valmiiksi. Tulipahan kudottua, ehkä ne joku joskus huolii. Ja toisia en tee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti