sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Virkattu kassi

Tällaisen kesäkassin virkkasin Palasia arjestamme -podcastin innostamana. Virkatut osat on olleet valmiina jo kauan, mutta vuorin ompelu vähän kesti.


Jotta laukkua myös tulisi käytettyä, se piti tehdä viimesen päälle hyvä. Vuori oli ehdoton, laukku suljetaan vetoketjulla, sisällä on taskuja kaksi vetoketjulla ja yksi ilman, ja toisessa päässä vielä lenkki jossa juomapullo pysyy pystyssä. Ja hihnassa on oltava säätövaraa koska virkattuna se venyy, ja muutenkin. Mä jemmaan kaikki metallirenkaat ja soljet jos sattuisi joskus tarvitsemaan, ja tuon vyönsoljen pelastin ihan kirjaimellisesti roskiksesta (kotoa kuitenkin).
Nämä kalalangat ostin syksyllä messuilta, kun piti tehdä Virkkurissa näkemäni kuutiokuvioinen laukku. No sitten kun piti ruveta sitä laukkua tekemään, totesin että ohje olikin paksummalle langalle ja kiinteille silmukoille. Ja kalalangasta jos alkaa virkkaamaan kiinteillä silmukoilla kunnollisen kokoista laukkua, siinä menee ikä ja terveys. Oli siis vaihdettava mallia. Silmukkamäärään katsoin osviittaa Virkkurin ohjeista mutta kuvio on ihan omasta päästä. Kirjassa suositeltiin 1,75 koukkua mutta kun minulla ei sellaista ole, virkkasin 1,5 koukulla ja mielestäni se oli juuri sopiva. Käsiala vain kiristyi matkan varrella, mutta ei kai sitä huomaa valmiista laukusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti