torstai 15. elokuuta 2024

Kukkasukat

Tämä Andrea Pfuhlin sukkamalli Phiolet oli ollut minulla jonossa jo kauan, ja alotin sen nyt KYH-projektina. Kirjoneule oli aika helppo, mutta olihan siinä langat vähän sekaisin kun kudoin kumpaakin sukkaa yhtaikaa ja otin kahta lankaa kerän molemmista päistä. Sen verran tein ohjeesta poiketen, että alkuun tuli ihan tavallinen yksivärinen resori ja kärjet silmukoin.

Kantapää oli mielenkiintoinen jo alkaen kantalapun reunoista, en saanut poimittua samaa määrää silmukoita molemmista reunoista. Jouduin vielä poimimaan ne kahteen kertaan, kun ensimmäisellä kerralla tein kavennukset väärin. Ihmettelin miten muka voi kaventaa poimittuja silmukoita heti samalla kerroksella ja jätin kaventamatta. Sitten huomasin että olin katsonut vääriä kaavioita, oikea ja vasen puoli oli menneet väärin päin. Aloin epäillä että kavennukset tuleekin keskelle, mutta siitä ei mainittu erikseen eikä mun tulosteessa ollut sukan pohjasta kuvaa, ja oli sitten etsittävä ohje uudestaan Ravelrystä jos siellä olisi enemmän kuvia. Ja yhdessä kuvassa näkyi että kavennukset tosiaan tulee jalkapohjan keskelle. Ei nämäkään ehtineet valmiiksi KYH:en aikana.

Keltainen ja vihreä ei valmiissa neuleessa erotukaan kovin hyvin, mutta on tämä silti kaunis väriyhdistelmä. Tuo vaalea keltainen väri on niin täydellisen ihana keltainen. Ikävä kyllä mulla ei ole sitä enää kuin pieni nöttönen ja missään sukkalangassa ei sitä väriä ole nykyään.

Puikot: 3,0
Lanka. Nalle violetti (757) 60 g, vihreä (348) 27 g ja keltainen (233) 26 g

keskiviikko 14. elokuuta 2024

Kolmas kerta

Voitin viime vuonna lankalaatikon bingosta Markus Companyn sukkalankaa. Lanka on minulle ihan uusi tuttavuus ja väritkin ihan erilaisia kuin mitä itse ostan, joten halusin kutoa niistä sukat sekottamatta muihin lankoihin. Mietin sopivaa mallia pitkään, ja lopulta päädyin Rayna Curtisin Petty Harbouriin, kun piti äkkiä päättää että sai yhden KYH-alotuksen. Nämä on jo kolmannet samalla mallilla, vähän jotakin ettei ihan perussukat, mutta helppo mallineule.

Näitä sukkia en ehtinyt saada valmiiksi KYH:een, kun korona tai jokin muu iski niin etten muutamaan päivään jaksanut edes kutoa. KYH-projekteista oli heinäkuun lopussa kesken myös kirjoneulesukat Nallesta jotka sain kantapäihin asti, ohuet kirjoneulesukat joissa oli vain resorit tehtynä, pieni huivi oli yli puolenvälin, villatakkiin olin kutonut vähän hihaa ja se jäi odottamaan sovitusta, ja Strömsön miehustaan oli jo toinen kerä menossa. Villapaitaa ja -takkia en kuvitellutkaan saavani valmiiksi, mutta sukkia luulin kutovani nopeammin.

Puikot: 3,0
Lanka: Markus Company 6-ply lila (3716) 75 g ja harmaa (3915) 24 g