tiistai 17. syyskuuta 2024

Sukkasato

Olen joskus kuullut sukkasadosta, mutta en ole ennen osallistunut siihen. Nyt teki mieli kutoa joitakin jämälankoja pois ja ilmoitin ne sukat sitten sukkasatoon. Ensimmäisiin pakkasin kiireellä projektipussiin kahdeksaa väriä jämälankoja, mutta eihän ne sopineet yhteen, joten viisi hylkäsin ja otin vielä yhden uuden värin.

Näihin sain kulutettua lilan langan kokonaan loppuun ja vihreää useamman pikku nöttösen. Luulin että turkoosikin loppui, mutta sitä löytyikin vielä kokonainen kerä. 

Näihin sukkiin sain vihreän ja punaruskean käytettyä loppuun sekä mustan joka oli eri värierää.

Puikot: 3,0
Lanka: ylemmät: Markus Company lila (3716) 29 g, harmaa (3915) 6 g, Nalle turkoosi (350) 7 g ja                     vihreä (348) 50 g
            alemmat: Flotte Socke vihreä 7 g, Kaisa ruskea 45 g, Nalle musta (099) 8 g, harmaa (043) 18 g             ja tummanruskea (694) 15 g



maanantai 16. syyskuuta 2024

Bingohuivi

Voitin Lankalaatikon bingossa lankaa, jossa oli 7 pikku kerää valkoisesta erilaisten mustavalkokirjavien kautta mustaan. Sukkiin se ei sopinut kun oli täyttä villaa, myssy siitä olisi voinut tulla, mutta mielestäni parhaiten sopi kauluriin tai huiviin. Ja koska lanka on se juttu, mallin pitää olla yksinkertainen. Otin silmukkamäärät ja lisäysten ja kavennusten tiheydet Riikka Pirneksen Kainosta, joka on sadan gramman huivi. Kudoin pelkkää ainaoikeaa ja molempiin reunoihin kahden silmukan tuppiloreunuksen.

Tästä tuli hieno.


Tämä oli myös KYH-projekti, mutta ei valmistunut ajoissa. Sain tämän kudottua jo elokuun alussa, mutta päätteleminen taas venähti kun ei ollut mitään kiireellistä tarvetta saada valmiiksi.

Puikot: 3,0
Lanka: Schoppel Zauberperlen (bass 2417) 97 g