maanantai 9. tammikuuta 2017

Käsityövuosi 2016


Varsinaisesta käsityövuodesta ei oikein voi puhua, sillä tein vähemmän kuin edellisenä vuonna. Tavoitteena oli pienentää lanka- ja kangasvarastoja, mutta ei oikein onnistunut.

Villalankatilasto näytti hyvältä joulukuun alkuun asti, mutta sitten lipsui taas. Vielä uudenvuodenaatonaattona piti ruveta hamstraamaan: "myynnissä vain meillä, rajoitetun ajan" eli Jenkkaa cittarista. Yksi väri pääsi kyllä heti puikoille. Vuoden mittaan ostin villalankoja 3,7 kg ja kulutin 2,054 kg, eli varasto kasvoi 1,646 kg. Neuleita valmistui 20 kpl ja virkkauksia 6 kpl, osaan meni puuvillalankaa tai purkulankaa joista en pidä tilastoa.

Kankaita ostin tosi vähän, yritin ommella vanhoista kankaista ja suuri osa ompeluksista oli vanhasta uutta. Ompelusivulla on vain 23 riviä, mutta esim. verhot tai kaksi pyyhettä samalla kertaa tehtynä on yksi rivi.

Mattoja valmistui 5 kpl, pituudeltaan 2 - 4 m. Lisäksi valmistui kaksi kangasta joita en ole vielä saanut viimeisteltyä ja ommeltua valmiiksi.

Tänä vuonna on nyt ihan pakko rajoittaa lankojen ostoa ja lisäksi kutoa enemmän tai isompia töitä. Pitäisi myös ommella enemmän että saisi kangasvarastoihin jotakin järjestystä, mä en edes tiedä mitä kaikkia kankaita mulla on. Onneksi nuorimmalle kelpaa mun ompelemat vaatteet ja pojallekin vielä jotkut vaatteet, mutta housut on vaikea tehdä juuri sopivat. Ajattelin osallistua myös Kotikutoisen jämäpalahaasteeseen, mutta saa nyt nähdä. Ideoita olisi vaikka kuinka paljon, mutta kun ei ehdi kaikkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti