sunnuntai 28. heinäkuuta 2024

Lähdetään ostoksille

Nämä vanhat paksut puuvillalangat tuli vastaan kun etsin lankaa mukinalusiin. Ajattelin että johonkin nämäkin pitäisi tuhota, kassiin ehkä mutta virkaten langat ei riittäisi kovin isoon kassiin enkä halunnut virkata enempää sipulipusseja. Sitten juuri sopivasti tuli Ravelryssä vastaan Linda Skinlon kudottu kassi Let's go shopping, johon langat riittäisi hyvin.

Tein isomman koon ja lisäsin vielä yhden lisäyskerroksen, koska pohjaympyrä näytti niin pieneltä. Aika leveä kassista tuli, kun verkko venyy niin paljon. En ymmärrä kuinka olen joskus tehnyt niin paljon puuvillaneuleita, nyt oli kaikkea muuta kuin mukavaa kudottavaa kun ei lanka jousta yhtään. Mutta tulipahan tehtyä.

Puikot: 4,0 ja 6,0
Lanka: Novita Blues (84 m 50 g) vaaleanpunainen 1 kerä ja lila 1 kerä, Pauliina (170 m 100 g)                             tummansininen 87 g



lauantai 27. heinäkuuta 2024

Karuselli

Ostin kahdet kolmosen puikot lisää että sain alotettua lisää Nalle-sukkia KYH:een. Lankalaatikon sukkakisan aikaan ihastuin String theory-sukkiin ja piti tehdä ne nyt Nalle-jämistä. Malli ei ollutkaan niin helposti muutettavissa paksummalle langalle, olisi pitänyt aika paljon mittailla ja laskeskella, joten päädyin helpompaan vaihtoehtoon eli Kati Koiton Hipsulaisen Karuselliin. Olen kutonut yhdet aiemmin, mutta niistä tuli vähän pienet itselleni enkä viitsinyt korjata vaan annoin ne johonkin keräykseen.

Tämä on yllättävän istuva malli ja oikeastaan vaatii raitalangan, tai sitten raidoittamisen. Orvokki -väri meni loppuun ja varsiin otin lisäksi yksiväristä oranssia.


Puikot: 3,0
Lanka: Novita Nalle Kukkaketo orvokki (820) 87 g ja Nalle oranssi (278) 7 g



perjantai 26. heinäkuuta 2024

Pienempiä sukkia

Edellisistä sukista jäi vielä vähän raitalankaa ja piti keksiä KYH-projekteja, joten alotin vähän pienempää kokoa sukat, sellaiset että yksi 100 g kerä riittää varmasti. En uskaltanut tehdä pitempiä varsia ettei vain lanka loppuisi kesken, mutta olisihan tuo riittänyt pitempiinkin. Näistä tulikin oikein hempeän väriset, ja arvasin että nuorimmainen haluaisi ne heti. On vähän liian isot vielä.

Ja sitten toisille puikoille alotin ihan pienet sukat, joissa ei kauan aikaa menisi.

 
Puikot. 3,5
Lanka: ensimmäisiin 7 veljestä geisha (525) 80 g ja raitalanka (822) 10 g
            toisiin vihreä (384) 57 g ja keltainen (268) 7 g


torstai 25. heinäkuuta 2024

Kauniit raitasukat

Joskus vuosia sitten käytin sateenkaariraitalangasta punaista puolta johonkin sukkiin ja jätin ne kauniimmat värit että teen joskus itselleni jotakin. Vähän oli mielessä kirjoneulelapaset, mutta mallin valinta tuotti vaikeuksia, joten päädyin helppoon KYH-projektiin raitasukkiin. Arvioin langan riittävyyden väärin, ja jouduin sitten loppua kohti lisäämään sinisen osuutta. Kauniit on.


Puikot: 3,5
Lanka: 7 veljestä sininen (124) 57 g ja raitalanka (822) 65 g