keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kesävaatteita "pienimmille"

Tyttö tarvitsi uusia kesähousuja kun viimevuotiset oli muuttuneet polvihousuiksi, ja hattukin oli käynyt pieneksi.

Hattu tuli omasta vanhasta kesämekostani, 70-luvun Marimekkoa. Kaava on varmaan piirretty jostakin vanhasta hatusta. Kaikki kolme housukangasta löytyivät Poppanavakasta. Kaava on jokin vanha Suuren käsityölehden malli, paljon käytetty.Tämä on ensimmäinen versio hatusta. Siinä kävi niin että olin leikannut suurimman osan kappaleista ja sitten luin viimeisestä kaavasta että kaava sisältää saumanvarat. En ruvennut pienentämään paloja vaan luulin tekeväni isomman hatun. Eihän se niin mennyt vaan mittasuhteet oli ihan pielessä, ja hatusta tuli ihan liian korkea ympärysmittaan nähden. Mummun tilkkulaatikosta löytynyt kangas on kyllä hieno, oliskohan sekin Marimekkoa kun on niin värikäs.

Pojalle tuli yhtäkkiä kesäpaitojen tarve - viime viikolla kun käytiin Poppanavakassa ei ollut vielä minkäänlaista uusien vaatteiden tarvetta. Se iski nopeasti, ja oli sitten pengottava kangasvarastoja jos löytyisi jotakin vähänkin poikamaista. Kaavan piirsin ostetusta paidasta ja suurensin aukkoja enemmän tai vähemmän, ja tällaiset tuli.
 
Ja tämänkin tekstin jouduin kirjoittamaan kahteen kertaan kun nettiyhteys katkesi. Selitys on milloin helle, milloin pakkanen, milloin tuuli, milloin tyyni, milloin ruuhka linjoilla, milloin vähän käyttäjiä linjoilla. Sopisi herrojen tulla edes viikoksi kokeilemaan kuinka hienosti sillä langattomalla yhteydellä pärjätään. Entäs jos pitäisi lähettää työhakemus tai maksaa lasku ja on viimeinen päivä ja yhteys katkeaa - tuskin siitä operaattori vastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti