lauantai 11. heinäkuuta 2015

Ompeluksia välillä

Lasten päiväpeitteet on vähän lyhyitä normaali sänkyyn, joten ompelin kauan suunnittelemani päiväpeitteen tyttöjen huoneeseen, saa käyttää kumpi haluaa.

 
Mustavalkoinen kangas on varmaankin koristetyynykangasta, tehtaalta aikanaan tuotu natsa. Peitto tuli yhdestätoista kaitaleesta, kuvio meni ihan vahingossa noin hyvin että peräkkäiset viivat kaareutuu eri suuntiin. Ensin ajattelin etten tee minkäänlaista vuoria, mutta sitten tulin siihen tulokseen että on se siistimpi vuorin kanssa. Ja nyt sitä voikin käyttää kumpaa puolta vain päällä päin, nurja puoli tuli tehtaalta ostetusta päiväpeitepalasta.

 

Pojalle tein pyjaman että sain yhden kankaan tuhottua. Käyttöön se ei tule ihan heti kun on vähän isoa kokoa (158 cm) mutta ei nyt juuri ole tarvettakaan. Kaava on Ottobren lehdestä 6/2009 Rudolf. Siinä lehdessä on koot ihan mitä sattuu. Tässäkin paidassa on leveyttä vaikka kahdelle pojalle ja housut olisi mullekin pitkät, mutta kun ei niistä koskaan tiedä ennen kuin kokeilee. Lehdessä mallin päällä ne näyttää olevan ihan ok, mutta meidän väelle ei vaan sovi. Joskus tein pojalle saman lehden toisella mallilla pyjaman, ja muistaakseni se oli lyhyt ja pääntie oli ohjeen mukaan tehtynä niin iso että paita valui olkapäiltä alas. Nyt vahingosta viisastuneena kanttasin pääntien omalla systeemilläni niin ainakin se on sopiva. Hian- ja puntinsuiden kaitaleet tein samasta kankaasta enkä resorista - en ymmärrä miksi ohuesta trikoosta tehdyssä pyjamassa pitäisi olla paksut resorit.

Pitäisi ottaa mitat ja muokata kaavaa, mutta se on sitten pahimmassa tapauksessa melkein sama kuin piirtäisi koko kaavan itse. Siksihän lehtien ohjeita ja kaavoja käytetään että ei tarvitsisi tehdä kaavoja jos ei osaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti