perjantai 9. joulukuuta 2016

Pikkujouluristeily

Neulekahvilasta tehtiin syyslukukauden päätteeksi ekskursio Liljan Lankakauppaan.

Suunnittelin etukäteen, että ostan vain ohutta sukkalankaa, enintään puoli kiloa. Näin ohuesta langasta en ole ennen kutonut sukkia, mutta monet kuviolliset ja kirjoneuleohjeet on hyvin ohuelle langalle ja isoa mallikertaa on vaikea alkaa muuttamaan.


Ylinnä ne mitä suunnittelinkin ostavani, mutta eihän se siihen jäänyt...


Vielä pari väriä lisää sukkalankaa, eikä siinä vielä kaikki...


Paljettilankaa voi joskus tarvita tehosteena jossakin, eikä sitä löydä mistään silloin kun tarvitsisi. Sitten tuo upean värinen ihana lähes 300 g vyyhti villalankaa hyppäsi ihan väkisin koriini. Sellainen lankavyyhti joka oli ihan pakko saada vaikka vain katseltavaksi ja hypisteltäväksi. Sain mukaani myös huivin ohjeen - minä, joka en koskaan ole käyttänyt isoja huiveja, aloin heti kutomaan huivia tuosta langasta. Puuvillasekoitesukkalangan ostin kokeeksi, että testaan millaiset sukat siitä tulee.

Lankojen lisäksi kaupassa on tarjolla neuvoja ja neuleohjeita jopa ilmaiseksi, ja lankaostosten lomassa voi nauttia herkulliset pullakahvit. Vuoden Kyläteko -palkinto meni ihan oikeaan osoitteeseen.

Ennen tuota ostosreissua tämän vuoden langankulutukseni oli juuri ylittänyt ostokset - mutta nyt ollaan taas toista kiloa plussalla. Yksi isompi työ on tosin kesken, mutta ei sekään ole niin iso että veisi tilastoa miinukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti