keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Tilastoja vuodelta 2018


Mihinkähän aika hukkui viime vuonna, kun niin vähän käsitöitä valmistui.

Ompelin vain neljä isoa kauppakassia ja pari nukenvaatetta. Ja tietysti paikkasin ja korjasin vaatteita.
Virkkasin yhden pikku korin ja pannulapun, ja kesken on yksi isompi kassi. Kangaspuissa kudoin valmiiksi edellisenä syksynä aloittamani kylpypyyhkeet ja sen jälkeen kudoin vielä kevään aikana neljä lyhyttä mattoa. Syksyllä kudoin taas kylpypyyhkeitä ja kolmas on nyt menossa.

Neuleita valmistui 25 kpl, näistä oli sukkia ja tossuja 13, pipoja 4, huiveja, kaulaliinoja ja kaulureita 5, yhdet lapaset, yksi villatakki ja yksi pannulappu. Uutta lankaa näihin kului 2817g (pannulappu ja yksi huivi oli käytetyistä purkulangoista). Vuoden aikana alotetuista on kesken kaksi työtä, joihin on jo kudottu toista kiloa lankaa.

Langanostolakko piti koko vuoden. Käytin kaksi oljenkortta, joilla ostin muurarin käsityölankaa kassiin kun loppui kesken, ja Fabelia 100 g toista väriä Miau-lapasiin jotka kudon joskus tänä vuonna. Lankavarasto siis pieneni 2717g. Eikä näy missään. Ja siis tilastoin vain villalankojen oston ja kulutuksen, koska muiden lankojen ostelu ei ole ollut ongelma, mutta muitakaan ei saa ostaa kun on langanostolakossa. Lakkoilu meni ihan hyvin, pystyin katselemaan lankahyllyjä ostamatta mitään, eikä edes "luokkaretkellä" Silmusolmussa tullut vaikeuksia. Ihania värejä, mutta kun ei ollut mitään suunnitelmaa mihin tarvitsisi niitä lankoja.

Marin kässäpäivis aloitti tämän vuoden alussa uuden langanostolakon, ja olen taas mukana. Saa nähdä pysynkö nyt koko vuoden. Viime viikolla kaupassa jo seisoin kauan poistokorin edessä, jossa oli vihreää Duo-lankaa. Pitäisi välillä ommellakin, eikä vain kutoa. Kaikenlaisia suunnitelmia on ompeluksiin ja olen ostanut muutaman uuden kankaankin.

Olen toisinaan yrittänyt väkisin saada tehtyä jotakin joihinkin KALeihin, vaikkei olisi ollut tarvetta. Niitä pitäisi vähän rajoittaa - ei kaikkeen ole pakko osallistua. Piti myös kutoa Tour de Shawliin joka kuukauden haaste, mutta nyt näyttää siltä ettei enää tule kertoimia. Tammikuussa olisi pitsihuivi ja pääsin alottamaan vasta viime viikolla, kun mallin muokkaamiseen meni niin paljon aikaa. Ja tein virheenkin, mutta en pura, nyppyjen tekeminen on sen verran hidasta. Voi olla ettei valmistu tammikuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti