maanantai 12. lokakuuta 2020

Varpaista varteen

 



Neulebingossa oli yhtenä kohtana varpaista varteen, ja sitten minulla oli pieni kerä itse värjättyä lankaa nuorimmaisen sukiksi. Juuri sen kokoinen kerä, josta ei tiedä kuinka pitkiin varsiin se riittää, ja toisaalta se saisi mennä kaikki.

Katselin erilaisia kantapään malleja ja päädyin Minna Väisäsen Maissintähkiin. Tein muuten sileää neuletta, mutta kantapään ohjeen mukaan. Silmukkamäärän katsoin vanhoista samanpaksuisesta langasta kudotuista sukista. Katselin kyllä että näyttää leveältä 35-numeroiseksi, mutta en ruvennut purkamaan ja tekemään pienempää. Kudoin miitissä siihen mistä kantapää alkaisi, ja kotona pääsin sovittamaan. Isohan se oli, mutta en viitsinyt purkaa, vaan tein sitten noin kokoa 38. Kudoin kirjavan langan loppuun ja jatkoin vartta samalla valkoisella langalla. Nyt kun sukat on valmiit, näkee että langasta olisi saanut ihan tavalliset sukat kokoa 35 ja tyttö olisi saanut ne pian jalkaansa eikä vasta muutaman vuoden päästä. Langan herkkuvärit kun on ihan pikkutytölle valittu. Kantapää ja koko sukka nilkasta on kyllä ihan hassun näköinen - ei jatkoon.

Kuvan vihreänkirjava lanka on samalla kertaa värjätty. Se on Nallea ja sitä olisi sukkamäärä, mutta en taida sittenkään tehdä sukkia, kun ei niitä näkisi kukaan.

Lanka: Kurre 66 g (260 m/100 g, 80 % villa 20 % polyamidi, purettu vanhasta villapaidasta ja värjätty                 neulekahvilassa)

Puikot: 3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti