maanantai 4. lokakuuta 2021

Pohjolan kutsu


 

Käsityökuplassa- ja Pipotusta-podcasteilla oli kaksi vuotta sitten Pohjolan kutsu-KAL. Silloin en ehtinyt siihen mukaan, mutta ostin valmiiksi lankaa pohjavärin ja kaksi kuvioväriä (langanostolakossa oli sopiva oljenkorsi). Ohjehan on Venlalle, mutta kun siinä ei ole sopivaa kokoa, tein Nallesta S-koon silmukkamäärällä. Lopulta pääsin alottamaan tämän vuoden helmikuussa ja juhannuksen aikoihin sain sen kudottua. Lankojen päättelyssä menikin sitten pari kuukautta, niitä oli aika monta.

Värien miettimiseen en kauheasti kuluttanut aikaa. Pohjaväriksi päätin heti tummemman ruskean, mutta muuten otin saman sorttisia värejä kuin ruutukaaviossa oli. Mustaa ja valkoista en halunnut, joten vaihdoin ne tummanvihreään ja vaaleankeltaiseen. Vaaleanruskehtava näyttikin likaiselta muiden värien vieressä, joten otin vihreän kaveriksi harmaan, eli mulla on yksi väri enemmän kuin ohjeessa. Jossakin toisessakin kohdassa vaihdoin väriä kun ei kaavion mukainen yhdistelmä näyttänyt hyvältä.

Olisi hauska tietää millaista tajunnanvirtaa suunnittelijalla (Sisko Sälpäkivi) on ollut kuvioiden taustalla. Niin paljon joutui lankaa pätkimään, vaikka joitakin kuljetinkin pitkiä matkoja pätkimättä. Ja se kolmen värin kerros. Kuvion jatkuvuuteenhan se kuului, mutta silti. Ne kainalon aluset tein eri tavalla kuin ohjeessa. Jos tehdään kaarrokepusero pyörönä, niin miksi siinä pitäisi kutoa muutama kerros edestakaisin välissä? Mä tein ennen jakamista raglannostot kerran ja jakamiskerroksella loin puuttuvat silmukat, ja hihoihin poimin niin monta silmukkaa kuin siitä luontireunasta sain eli hihoissa mulla oli 6 silmukkaa ohjetta enemmän. Hihoista en tehnyt ylipitkiä ja helman taas tein                                           pitemmän. Ohjeessa oli että pitäisi kutoa koko vaate samoilla puikoilla! Ainahan resorit kudotaan pienemmillä puikoilla kuin sileä. Mulla oli kauluksessa 3,5 puikot ja sileässä 4, ja hihansuihin ja helmaan otin 3 puikot ja silti helma näyttää löysältä.

Tykkään lopputuloksesta.

Puikot: 4, kaulus 3,5, hihansuut ja helma 3

Lanka: Nalle yhteensä 638 g

        694 (tummanruskea) 265 g  

        348 (vaaleanvihreä) 155 g

        043 (harmaa) 50 g

        009 (vaaleanruskea) 16 g

        533 (punaruskea) 44 g

        285 (sahrami) 21 g

        233 (vaalea keltainen)    33 g

        051 (vaaleanpunainen) 28 g

        375 (tummanvihreä) 26 g

                         


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti