perjantai 12. marraskuuta 2021

Eikö tämä lopu koskaan

Syyskuussa lakkasin käyttämästä maskia ruokakaupassa, mutta kaupungissa käydessä olen edelleen käyttänyt. Kyllä se pitemmän päälle alkoi rasittaa töissä.

Satakunnassa oli pari isompaa tautirypästä: Harjavallan akkumateriaalitehtaalla ja Rauman telakalla, taas. Ei ne oppineet mitään viime kerrasta. Mutta eihän siitä saa keskustella, se on rasismia.

Yksi tunnettu porilainen kirjoitti vanhempiensa muistokirjoituksen: Aktiiviset ja hyväkuntoiset ikäihmiset harrastivat ennen monenlaista kulttuuria, mutta koronan takia kaikki loppui ja heidät määrättiin kotiarestiin. Toinen kesti noin vuoden ja toinen muutaman kuukauden kauemmin. Tällaisia "koronaan kuolleita" on varmaan yhtä paljon kuin varsinaisesti virukseen kuolleita.

Lokakuun alussa poistettiin suurinpiirtein kaikki rajoitukset, joitakin kapakkarajoituksia vielä jäi joillekin alueille, mutta 16.10. otettiin käyttöön koronapassi, joka poisti nekin rajoitukset.

Samana päivänä HUSin johtaja totesi että Suomessa on nyt koronaepidemian viides aalto.

Lokakuun lopulla tartuntamäärät hipoo taas tuhatta päivässä.

1.11. THL aikoo esittää koronapassia työpaikoille. Rokottamattomat hoitajat on joissakin paikoissa tartuttaneet potilaita, mutta työnantaja ei voi pakottaa hoitajia ottamaan rokotusta. Sen sijaan tavallisen kausi-influenssarokotuksen voi pakottaa ottamaan.

Sairastuneissa on nyt myös kaksi rokotetta saaneita. Sillä sitten jotkut perustelee miksei ota rokotusta, mutta kun nämä on pääasiassa niitä joiden rokotuksista on jo yli puoli vuotta aikaa ja joilla on muita sairauksia, ja sairaalahoitoon joutuneet ovat siellä pääasiassa muun syyn kuin koronan takia.

3.11. THL:n Salminen sanoi, että kaikki rokottamattomat tulee sairastumaan jossakin vaiheessa.

7.11. Nyt on sitten varmalta taholta kuultu että tässäkin pitäjässä on koronatapaus, ja on sairaalassa.

Ensin hallitus sanoi, että sitten kun 70% aikuisista on rokotettu, voidaan palata normaaliin. Kun se luku lähestyi laajennettiin rokotus 12-vuotiaisiin ja sanottiin että sitten kun 80% on rokotettu. Ja nyt kun se on täynnä, pääministeri sanoo ettei se riitä, rokotuskattavuus pitää nostaa yli 90 prosentin.

Norjasta kuului uutisia että sieltä on löydetty taas uusi muunnos, ja niin oli Suomenkin viranomaisten tunnustettava että on sitä täälläkin.

Nyt tulee sitten kausi-influenssat lisäksi. Tässä on kahden vaiheilla uskaltaako lähteä mihinkään, mutta kai siihen rokotuksen tehoon voi jonkin verran luottaa. Ja maskiin. En kuitenkaan uskaltanut lähteä Tampereen käsityömessuille, se on vähän liian iso tapahtuma. Ihan normaalioloissakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti