lauantai 25. joulukuuta 2021

Vähän ompeluksiakin

Jotakin on tullut ommeltuakin vuoden mittaan, mutta suurimmassa osassa ei ole mitään ihmeellistä näytettävää. Tämä pieni jouluaiheinen kangaskori on viimeisin. Ohje on jostakin tilkkuilijoiden lehdestä, jonka käsityökahvilan opettaja toi nähtäväksi. Oli nopea tehdä, ja tästä voisi tehdä vaikka herkkukorin joululahjaksi tai tuliaiseksi.
 
 

Ompelin taas näitä puikkokoteloita, ajattelin antaa joillekin neuleystäville, jonkin jo annoinkin.

Ompelin vanhemmalle tytölle yöpaitoja. Hän kyllä sanoi ettei tarvitse, mutta ensimmäisen otti heti käyttöön, eikä siitä ole kuvaa. Kaavana käytin vanhaa T-paitaa, mittaa vain lisäsin. Kahteen ensimmäiseen käytin omista paidoistani ja yöpaidoistani jääneitä paloja, mutta kissakangas oli kokonainen pala. Kissapaita meni joulupakettiin, että on edes jotakin.

Syksyllä ompelin itselleni anorakin vanhasta anorakista piirretyllä kaavalla. Tavoite oli saada se valmiiksi kun mentiin ruskaretkelle Katikankanjoniin, mutta en ihan ehtinyt siihen mennessä. En tiedä miten tämä kestää, kun kangas ei ole vaatetuskangasta, mutta ei se paljon mitään maksanutkaan. Helman ja hupun nyörit on vanhoista vaatteista talteen otettuja.

Kun etsin tätä anorakkikangasta, tulin samalla tyhjentäneeksi kokonaan yhden melkein kuution kokoisen laatikon, mihin olin muuton yhteydessä ja sen jälkeen heittänyt yli kymmenen vuoden ajan muovipusseja joissa oli erilaisia kankaita. Järjestin niitä nyt laadun ja käyttötarkoituksen mukaan pienempiin laatikoihin, ja lakanakankaista ompelin heti lakanoita ja tyynyliinoja. Joitakin paloja meni kauppakasseiksi, ja joitakin trikookaitaleita leikkasin matonkuteeksi. Muutaman kankaan ja joitakin perintölankoja joille en keksinyt mitään käyttöä, lähetin miehen viemään Nextiiliin kun hän oli muutenkin menossa niille nurkille. Pakko ruveta järjestämään työhuonetta, että mahtuisi tekemäänkin siellä jotakin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti