torstai 12. toukokuuta 2022

Bambinoa pois varastosta

 

 
Junasukkien jälkeen ajattelin kutoa enemmänkin Bambinoja vaatteiksi. Ensin kudoin villahousut Mayumi Kaliciakin ja Antje Litzmannin ohjeella Hosenmatz ja sitten villatakin Sanne Bjerregaardin ohjeella Hampus. Sain kulutettua siniset ja vihreät langat aika vähiin, pieni myssy tai sukat niistä voi vielä tulla.

Villatakissa tulikin uusia tekniikoita: nappilistat kudottiin yhtaikaa villatakin kanssa ja toinen vielä eri värillä. Olen joskus kutonut nappilistat yhtaikaa ainaoikein-neuleella, mutta tässä oli joustinta ja kahden silmukan i-cord reuna. Yhden raidallisenkin villatakin kudoin joskus, mutta en jaksanut itse järkeillä miten nappilistat saisi yksiväriset vaan kudoin nekin raidallisena, ei olisi ollut vaikeaa säätää sen verran.

Toinen minulle uusi asia oli italialainen päättely. Ohjeen mukaan en päässyt alkuun, mutta kun katsoin muutaman suomalaisen videon aiheesta, oli ihan helppoa. En tiedä oliko ohje huonosti ja epäloogisesti kirjoitettu vai oliko virheet tulleet käännöksessä, päättelyohjeen lisäksi oli muutama ihan selkeä virhekin.

Housut on kokoa 4 - 7 kk ja takki 6 kk. Villatakin helmaan tein resorin 8 krs pitemmän kuin ohjeessa ja myös yhden napinläven lisää, koska olen todennut että kapea resori ei pysy suorana vaan taittuu päälle päin käytössä. Yleensä en kirjaa valmiiksi enkä kuvaa vaatetta jos ei se ole aivan valmis, mutta tämä on nyt vielä ilman nappeja.

Puikot: housut 3,0 ja takki 2,5 ja 3,0
Lanka: Novita Bambino housuihin sininen (160) 87 g, takkiin sininen (116) ja vihreä (348) yht. 68 g


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti