keskiviikko 22. kesäkuuta 2022

Mosaiikkia


 

Nyt on tullut kudottua kahdet mosaiikkisukat ihan pienen ajan sisällä. Näissä kuvioissa vaan on jotakin mikä miellyttää mun silmää. Tekniikka on helppo ja lankavarasto pienenee vähän kerrallaan.

Ensimmäiset on  Michaela Richterin Profile-sukat. Kuviolanka ei ollut paras mahdollinen, koska kirjavat kohdat on niin vaaleat ettei kuvio erotu kunnolla, mutta vihreissä kohdissa kyllä erottuu. Ohjeessa olisi tullut kantapään jälkeen kavennukset jalan alle, mutta tein ne "normaaliin" tapaan.

Puikot: 3,0
Lanka: Nalle sininen (127) 67 g, vihreäraidallinen Syksy (815) 36 g

Toiset on General Hogbufferin Pucker. Nämä on olleet jonossa jo jonkin aikaa, mutta ei ole ollut sopivaa kuviolankaa. Minulla oli lahjakortti Lankamaailmaan, jonka sivuilta olin katsellut vaihtoehtoja, mutta vasta huhtikuun lopulla pääsin käymään Tampereella aukioloaikaan ja ostin kaksi erilaista lankaa joista tähän valitsin sen paksumman.
 
Tässäkin mallissa oli kantapään jälkeen kiilakavennukset jalan alla, ja nämä kudoin ohjeen mukaan koska kaavio jatkui myös jalkapohjaan.
 
Harmaa Nalle oli ihan kamalaa kudottavaa. Se vaikuttaa luonnonväriseltä, joten vähemmän käsiteltynä se on karheampaa kuin muut värit. Ei se vielä mitään, mutta se on jotenkin tosi kovaa ja raskasta kutoa. Olen käyttänyt samaa lankaa kaksiväristä patenttia olevaan kaulaliinaan ja Pohjolan kutsuun, enkä silloin huomannut mitään vikaa. Ehkä kerät voi olla erilaisia, tai sitten pienemmillä puikoilla kutominen vaikuttaa. Ja onhan tässä mallissa paljon nostettuja silmukoita niin sekin tekee tästä raskaan kutoa. Mutta lopputuloksesta tykkään.

Puikot: 3,0
Lanka: Nalle harmaa (043) 76 g ja Blossom Fade (32) 45 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti