perjantai 1. syyskuuta 2023

Neljäs kierros

Neljännellä kierroksella piti olla toisessa mallissa helmiä ja toisessa kolmea väriä. Minä tietysti luulin että se kolmivärinen olisi kirjoneuletta tai mosaiikkia, ja vakuutin etten tarvitse helmiä. Se olikin sitten jotain ihme venytettyjä silmukoita ja minusta suoraan sanottuna ruma malli, joten oli pakko valita helmimalli Eva Romeijnin Under a Summer Sun. Se olikin kaunis malli.

Menin nuoremman tytön helmiaskartelulaatikolle ja sieltä olisi löytynyt erivärisiä muovihelmiä hätätilassa, jos en olisi muuta löytänyt. Toinen Varikkobööna lupasi ystävällisesti lähettää joitakin, ja kävin vielä muutamassa kaupassa etsimässä, mutta en löytänyt tarpeeksi pieniä. Kierrosta oli kulunut jo monta päivää, joten valitsin helmistä ne jotka sain virkkuukoukulla langalle, ettei tarvinnut kaikessa kiireessä ruveta opettelemaan vielä hammaslankatemppujakin. Oli muuten hyvä että kävin helmiä etsimässä Hamsterissakin, koska sain katsottua samalla mitä värilliset kalangat maksaa. Olin nimittäin menossa Lankavalle - ja totesin että Kauhavalta asti ei todellakaan kannata kalankaa hakea.

Onneksi oli muutama vapaapäivä, niin sain nämä kudottua määräajassa, vaikka alku viivästyi helmiä postista odotellessa. Alkuun tuli vähän virheitäkin, mutta niitä ei huomaa. Kaaviossa oli monenlaisia palmikonkiertoja ja toisissa kudottiin takimmainen silmukka kiertäen oikein ja toisissa nurin, ja mä en huomannut eroa ennenkuin olin jonkin matkaa tehnyt. Olin ensin luullut että siinä on vain jotakin suttua mitä printteri on tehnyt, mutta sitten huomasin katsella kaikkia selityksiä ja katsoin tarkemmin että missäs kohtaa tuollainen kierto on. Heti alkuun alkoi epäilyttää että riittääkö yksi kerä lankaa, ja ostin varmuuden vuoksi toisen, mutta riitti se yksi kerä hyvin.

Jäähdyttelykierroksen mallin printtasin, mutta en sitä tee ainakaan nyt. Enkä ohjeen mukaisena, koska siinä on melkein pelkkää nurjaa, mutta jonkin osan siitä voin käyttää jossakin.

Puikot: 2,5
Lanka: Novita Vieno vihreä (328) 90 g




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti