maanantai 11. joulukuuta 2023

Ilo -sukat

Pääsin testineulomaan Palasia arjestamme Riikalle Ilo-sukat. Nämä kiinnosti siksi että olen tähän mennessä kutonut vain yhdet sukat varpaista varteen ja niistä tuli isommat kuin tarkoitin. Ja yleensä ohjeet on ohuelle langalle mutta tämä oli DK-paksuiselle.


 

Mulla ei ollut ihan ohjeen mukaista lankaa, Nallella pääsen annettuun tiheyteen ja 7 veljestä olisi ollut liian paksua. Tämä lanka on viime vuosituhannelta jäänyttä Kaisaa jossa on samat metrit kuin Nallessa, mutta näyttää hiukan paksummalta.

Ohje on helppo, ja joustinneule antaa myöten että sukka sopii monenlaiseen jalkaan. Mutta mä en nytkään osannut mitata oikeasta kohdasta sitä milloin kantapää pitäisi alottaa, vaan taas tuli isot. Onneksi mies pitää villasukkia toisen sukan päällä, jolloin se voi ollakin vähän isompi. Ohjeen mukaan olisi pitänyt tehdä tässä koossa 18 cm varsi, mutta 100 g vyyhti riitti noin 15 cm varteen. Koska pituus oli miehen mielestä sopiva, en sitten kutonut pitempää.

Ohjeessa käsketään kutoa pyöröpuikolla, ja minähän tein työtä käskettyä, mutta oli se hankalaa kun en ole ennen tehnyt. Tampereen messuilla istuin vähän aikaa kutomassa ja tuskailin sitä vaikeutta, ja yksi neuloja kertoi että kiinnittää sukat hakaneulalla yhteen. Kokeilin sitä kun pääsin kotiin, ja ehkä se vähän helpotti, mutta olin jo varsissa menossa, en tiedä miten se kantapään kohdalla toimisi. Mun mielestä nämä sukat voi kutoa yhtä hyvin sukkapuikoilla jos siitä tykkää enemmän. Ainoa hyvä puoli oli ettei tarvinnut laskea kerroksia missään vaiheessa. Ja autossa kutoessa ei tarvitsisi pelätä että puikot putoaa ja hukkuu.

Puikot: 3,0
Lanka: Kaisa (260 m 100 g, 80 % villaa 20 % polyamidia) 100 g


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti