lauantai 6. huhtikuuta 2024

Nuoruusmuistoja

Sukkakisan toisten sukkien valmistuttua oli kaksi viikkoa aikaa seuraavan kierroksen alkuun ja välissä vielä neulemiitti Vammalassa, joten alotin tumpit Eeva Haaviston kirjasta Sata kansanomaista kuviokudinmallia.

Mallin valitsin lanka edellä. Jämälankajoulukalenterissa oli aika iso vyyhti jännän väristä lankaa, violetti tai purppura, joka ei oikein sovi muiden mun sukkalankojen kanssa, paitsi harmaan. Valitsin mallin numero 5 körttirasat. Silmukkamäärä 60 s vaikutti tosi isolta, kun kolmosen puikoilla riittää yleensä 48 s, joten otin 2,5 puikot ja luulin että tulee silti isot. Mulle oli kuitenkin jäänyt sukankutomisvaihde päälle ja tuli kudottua aika tiukkaa. Kyllä nämä juuri mahtuu mun käteen, mutta kun oli tarkoitus tehdä isommat. Eikä siitä langastakaan mennyt puoltakaan.

Näissä vanhoissa malleissahan ei ole peukalokiilaa, mutta mä haluan tehdä kiilan ja siinä oli vähän laskeskelua ensin. Ja kämmenpuoli on usein tehty erilainen, mutta tässä oli niin yksinkertainen kuvio että tein kokonaan samaa kuviota.

Puikot: 2,5
Lanka: Nalle harmaa (043) 49 g ja  joulukalenterilanka 23 gEi kommentteja:

Lähetä kommentti