tiistai 28. toukokuuta 2024

Puutarhassa

Tässä on viimeisen viikon aikana otettuja kuvia puutarhasta. Kaikki näyttää niin hienolta kun hedelmäpuut kukkii, mutta kuvassa ei näy yhtään mitään. En vain osaa ottaa kuvia tai kamera on niin huono, tai molempia.

Tältä näytti kasvimaalla viime viikolla. On siitä nyt jo voikukat kaivettu, mutta kasvihuone on laitettava kuntoon ensin ennenkuin jatkaa kasvimaata. On kasvihuoneesta jo kaivettu voikukat pois, mutta mies lupasi pestä sen, eikä ennen sitä voi istuttaa mitään. Kevät tuli aika myöhään kun lunta satoi vielä huhtikuun lopulla oikein kunnolla, mutta nyt on jo ollut hellettä toista viikkoa. Sadetta on saatu vain kaksi milliä koko toukokuun aikana. Tämä kuumuus alkaa jo nyt ottaa voimille, ja kun muutenkin on voimat vähissä ja sattuu aina johonkin, työt etenee hitaasti. Kuitenkin kaikki pitäisi taas saada tehtyä yhtäkkiä muutamassa päivässä.

Tämä Clematis on "äitienpäiväkukka" joltakin vuodelta, ehkä kahden vuoden takaa.

Saskatoon on niitä harvoja kasveja, jotka on menestyneet meillä.


Kukkivat omena- ja päärynäpuut näyttää niin hienolta, mutta kuvassa on niin vaatimatonta.

Tässäkin kuvassa oma katse kiinnittyy kortteisiin, voikukkiin, pajuihin ja järviruokoon. Sammalleimuja yritin kuvata.

Viime keväänä istutettu suklaakirsikka. Yritin kuvata myös hunajamarjan kukkia, mutta ei niistä erottanut mitään.

Tänä keväänä ei ole tullut oikein mistään mitään. Huhtikuu oli jo pitkällä, kun kylvin tomaatteja ja chiliä. Mietin kannattaako enää ollenkaan kylvää, mutta kylvin kuitenkin sellaisia lajikkeita mitä ei saa ostamalla, ja ostin sitten myöhemmin muutaman taimen lisäksi.

Mitään kesäkukkia en kylvänyt. Tänä vuonna ei siis ole terassin kaiteella parvekelaatikoita, kun en ruvennut ostamaan mitään, enkä ostanut amppeliakaan. En jaksa kantaa vettä kukkasille, kun on kuitenkin kasvihuone ja valkosipulit kasteltavana. Kukkapenkkiin ostin vähän orvokkeja, ja pitää katsoa kesällä jos ostaisi siihen vielä jotakin perennoja.

Kaalit kylvin vasta viime viikonloppuna. Mietin onko myöhäistä, mutta tarkistin että olin viime vuonna kylvänyt suunnilleen samaan aikaan ja hyvin ehti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti