tiistai 21. toukokuuta 2024

Mutta eihän sammakoilla ole korvia

Lankalaatikon sukkakisan neljäs kolkka olikin yllätys. Mä odotin että aiheena olisi mosaiikkia tai pitsiä ja olin jo miettinyt pitsimallinkin valmiiksi, mutta tulikin jotakin ihan muuta: roosimine, kirjonta, kaksivärinen patentti tai silmukoiden jäljentäminen.

Valintaa rajasi se että sukat piti tehdä ohjeen mukaan eli esim. polvisukkaa ei saanut lyhentää, enkä halunnut ostaa ohjetta.

Ensimmäinen yritys oli Rachel Leggettin Checkbox Socks, jossa oli kaksiväristä patenttia. Ohjeen kuvassa sukat oli tosi kivan näköiset eikä kutominenkaan ollut vaikeaa, mutta jälki oli tosi reikäistä ja löysää, suorastaan vetelää. Kaksivärinen patentti ei sovi koko sukkaan, varteen kyllä. Olin jo alottanut kantapään lisäykset, kun päätin purkaa ja tehdä jonkin muun mallin.


Monet oli kutoneet hauskoja sammakkosukkia, ja jotkut väriyhdistelmät oli tosi söpöjäkin, ja alotin ne vielä viimeisen viikon maanantaina. Malli on Firefly Fiber Arts Studion Froggy Feet. Sukat kudotaan ihan perussukkana vaihtaen väriä määrätyissä kohdissa ja lopuksi jäljennetään silmukoita. Omenanvihreä lanka olisi joka tapauksessa loppunut kesken, ja vaihdoin sitten toiseen vihreään jo vähän ennen että sain leveämmän raidan ja jäi pieni nöttönen parsinlankaa.

 

Tavoite oli kutoa yhdet sukat joka kolkkaan, ja siinä onnistuin. Toiset ja kolmannet on itselle, ensimmäisetkin juuri ja juuri mahtuu, mutta voin ne antaakin vaikka vanhemmalle tytölle, ja neljännet saa nuorempi tyttö sitten kun jalka kasvaa pari numeroa. Kaksi näistä oli jo suunnitelmissa tehdä joskus. Alussa vähän harmitti kun kaikki piti kutoa ohuesta langasta, mutta se nyt oli tällä kertaa näin, ja siksi en yrittänytkään useampaa paria kun en mitenkään olisi pärjännyt niille jotka kutoo jopa kaksitoista paria kierroksella. Ravelry-kirjastoon tuli lisättyä ehkä noin 50 ohjetta, ja yhdet lähti jo kisan aikana puikoille Nallesta.

Nyt on taas alkanut myös SWC, mutta viime vuonna päätin että en enää osallistu siihen. Lueskelin kyllä keskusteluja ja vähän houkutteli osallistua, mutta sain pidettyä järjen päässä. Hienosti se kisa näkyikin alkaneen: lämmittelykierroksen malli oli verkkoa, karsintakierroksen malleista toinen oli venäläisen suunnittelijan malli. Ei harmita yhtään että jää ne ohjeet saamatta. Kesällä on ihan tarpeeksi tekemistä ilman sukkakisaakin.

Puikot: 2,5
Lanka: Fabel v.vihreä (112) 43 g, harmaankirjava (905) 16 g, joulukalenterilanka t.vihreä 5 g,                             silmukoiden jäljentämiseen vähän mustaa ja pinkkiä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti