perjantai 16. syyskuuta 2016

Lyhyt puutarhakatsaus
Näistä kauniista syyspäivistä on taas kerran saanut "nauttia" pääasiassa sisätiloissa yskien ja niiskuttaen. Onneksi ehdittiin nostaa perunat ennen flunssaa. Monet kasvit on jo ränsistyneet, mutta auringonkukat ja muutama leijonankita jaksaa hehkua. Alemmat auringonkukat on 'Italian White' ja 'Evening Sun'. Kylvin niitä sekaisin ja ajattelin että se olisi hieno väriyhdistelmä, mutta siellä onkin kaikenlaisia kirjaviakin kukkia, ja noita vaaleankeltaisia vain yksi. Mutta on ne silti hienoja. Ensimmäisen kerran sain auringonkukat onnistumaan.

 
Rauli-myrsky teki sen verran tuhojaan että kasvihuoneesta hajosi taas kolme automaattiavaajaa ja lisäksi kasvihuoneen toinen pääty siirtyi sokkelin päällä muutaman sentin niin että nurkka oli auki. Mies sai päätyn työnnettyä paikalleen ja viritteli sinne jotakin kiinnikkeitä ettei toista kertaa siirry ja sitoi kattoluukut kiinni, kun kohtahan se kasvihuone tyhjennetään kuitenkin niin ei enää kannata uusia avaajia laittaa.
Olen kyllä tosi pettynyt noihin avaajiin. Ne kai tulee Tanskasta ja luulisi että siellä käy vähän kovemmat tuulet kuin täällä: jos ne kestää siellä niin miksei ne kestä täällä. Ei ole ihan halpaa jos muutaman kerran vuodessa menee noin sadanviidenkympin osat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti