perjantai 28. lokakuuta 2016

Paloheinä

Pitkään aikaan en ole saanut tekeleitäni tänne blogiin asti. Muutama työ on kyllä valmistunut ja joitakin on viimeistelyä vaille, mutta ei ole oikein ollut työrauhaa kuvata töitä ja kirjoittaa. Nyt on aikaa kun toiset on kylässä ja kalassa - mä en saa kirjotettua jos on vain viisi minuuttia aikaa jossakin välissä, mun pitää miettiä ja muokata tekstiä kaikessa rauhassa.


Ensimmäiseksi tulee kirjoneulesukat. Löysin tämän mallin Fireweed By Rosehiver kun etsin netistä mallia jossa olisi 60 tai 64 silmukkaa, jotta sen voisi kutoa Nallesta.
Tässä mallissa oli 64 s, joten päädyin 2,5 numeron puikkoihin, kun normaalisti 3 puikoilla kudon 60 silmukalla. Muuten tuli ihan sopivat, paitsi varren yläosa on vähän kapea, olisihan siitä tietysti voinut jättää ensimmäisen kuvion pois, mutta kyllä ne jalkaan sopii. Punakirjava lanka on Nalle Taika-langan uusi väri pinkki. Jos en olisi sitä löytänyt kaupasta, olisin käyttänyt yksiväristä punaista.

Kuvio voi ensi alkuun näyttää vaikealta, mutta ei se ollut kun vain pysyi oikealla rivillä, eikä tässä ollut pitkiä lankajuoksuja kuin muutama. Ainoa mikä tökki oli ulkomaankielinen ohje. Ensin piti hakea sanakirjasta oudot sanat ja lukea ohje pariin kertaan läpi, ja sitten arvata loput. Olen saanut niin tarpeekseni pakkoenglannista kaikkien niiden tenttikirjojen kanssa, että paljon mieluummin olisin lukenut ruotsin- tai vaikka saksankielistä ohjetta. Tosin sanakirjaa niissäkin olisi tarvinnut.

Tässä tuli muuten opeteltua samalla kolme minulle ihan uutta juttua sukankutomisessa: pyöröpuikoilla kutominen - tosin kantapäässä piti käyttää myös sukkapuikkoja, ranskalainen kantapää jota en koskaan suunnitellut tekeväni kun se näyttää niin hassulta, ja kärjen sulkeminen silmukoimalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti