keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Puutarhakierros

Maanantaina tein kevään ensimmäisen puutarhakierroksen kameran kanssa. En ollut kuvannut moneen viikkoon, kun otin mielestäni myöhäisestä lumesta kuvia ja pian tuli taas lisää lunta. Meillä oli viimeksi lunta 11.5. ja sitä oli toistakymmentä senttiä. Eilen oli toukokuun ensimmäinen vesisade. Onneksi satoi hiljakseen.

 Kirsikkapuu kukkii. Tätä olen odottanut jo pitkään, se on vaan niin ihana.

 Marjatuomipihlaja.


Sammalleimut ovat levinneet rinteen alapuolelle nurmikolle. Olen istuttanut eri värisiä lajikkeita ja ne ovat risteytyneet keskenään ja tuottaneet ihan uusia värejä. Tämä hennon punertava väri on minusta todella erikoinen ja viehättävä.

 'Sinikka'-luumu jaksaa kukkia vaikka on aika paljon kärsinyt kahtena viime talvena.

 Ja luumupuun alla metsämansikat.

Pelkäsin että talvi vie mansikat kun kaikkein kylmimpään aikaan ei ollut lunta, mutta hyvässä kasvussahan nämä ovat.

 Pian pääsee tekemään raparperipiirakkaa.

 Päärynäpuukin alottaa kukintaa.

Tämä omenapuu on joku vanha joka ei taida olla mitään lajikettakaan. Nuorempiin omenapuihin ei sitten tulekaan kukkia, etupihan perheomenapuuhun ei ainuttakaan.

Ja minä en sitten millään totu tähän savimaiden routaan. Peura-aita nousi maasta ja kaatui jo kevättalvella eikä sitä ruvettu enää korjailemaan kun se kuitenkin kesäksi puretaan. Kotonakotona oli hieta- ja hiekkamaita, kyllä siellä onnistui melkein kaikki viljely. Olihan sielläkin toki jonkinlainen routa, aidat piti tarkistaa keväällä, mutta yleensä riitti kun kerran löi rautakangella aitatolpan päähän. Ei tällaista ollut koskaan.

 Kuinkahan käy mustikoiden tänä vuonna?

 Varjoisimmissa paikoissa kukkii vielä sinililjoja.

 Narsissit on kukkineet jo jonkin aikaa.

Morsiusangervo. Vai norjanangervo? Kertokaapa asiantuntijat onko niissä jotakin eroa vai onko se sama kasvi. Vaarini luultavasti hommasi tämän pensaan "emon" isäni kotiin 60-luvulla ja puhui morsiusangervosta, mutta sitä nimeä ei nykyään paljon näe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti