perjantai 18. joulukuuta 2020

Joulupalloja


 

Tänä vuonna innostuin tekemään joulupalloja. Naisten kahvilassa katselin jotakin käsityölehteä jossa oli mm. joulupalloja, ja samaan aikaan Sopivasti onnellinen -podcastin Sanna alotti joulupallokalin, joten heti seuraavana päivänä menin kirjastoon lainaamaan Arnen ja Carlosin Joulupallot -kirjan.

Käytin Nallea, kun ohjeessa puhuttiin kolmosen puikoista, ja täytteeksi tavallista vanua. Ohjeen lanka olisi luultavasti ohempaa, koska mun palloihin meni yli 10 grammaa lankaa ja kirjassa puhuttiin viidestä grammasta. Kirjassa suositeltiin bambupuikkoja, koska ne ei ole niin luistavat. Hyvä pointti, jota en olisi tullut ajatelleeksi itse. Onneksi minulla on yhdet bambupuikot, jotka olen saanut aikoinaan Juju-kerhosta, ja käytän niitä vain sormikkaiden kutomisessa kun tarvitsen enemmän puikkoja. Monessa mallissa on aika pitkiä lankajuoksuja, mutta kun ne jää pallon sisään niin ei se haittaa.

Lanka: Nalle eri värejä 95 g kahdeksaan palloon

Puikot: 3

 

Virkkasin kokeeksi yhden minikranssin kuusenkoristeeksi, ohje löytyi Ristiin rastiin -blogista. Käytin koukkua 4 ja Seiskaveikkaa meni yhteensä 8 g.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti