tiistai 1. joulukuuta 2020

Mitähän tästä vielä tulee

Kirjoitin jo elokuussa, että täällä riehuu koronan toinen aalto, mutta ei se silloin ollut vielä mitään. Eilen kerrottiin, että viimeisen kahden viikon aikana on todettu viidesosa kaikista Suomen koronatartunnoista. Hallituksen mielestä ei ole vielä mitään syytä poikkeustilan julistamiseen.

Pari kuukautta sitten seurasin huvittuneena, kun hallitus yritti kikkailla numeroilla että sai vapautettua Viron ja Ruotsin matkustelun. Ei viikkoa kulunut, kun niissä tuli niin paljon koronatartuntoja että uudetkin rajat meni yli että heilahti. Ja nyt valtio oikein vaatii ja tukee sitä että laivat kulkee Viroon monta kertaa päivässä. Toisaalta koronatartunnan voi nyt saada Suomessa ihan yhtä todennäköisesti kuin missä tahansa muussa maassa, että onko sillä sitten väliä matkusteleeko vai ei.

Luulikohan joku keväällä ihan oikeesti, että toista aaltoa ei tulisi.

Nyt onneksi rajoituksia määrätään alueittain eikä koko Suomeen samaa. Mutta mä en ymmärrä sitä logiikkaa mitä suljetaan ja mitä ei. Huonojalkainen ihminen ei saa kauppareisulla istahtaa lepäämään kauppakeskuksessa, mutta kapakkaan hän voisi mennä. Kumpikohan on vaarallisempaa. En ymmärrä tätä maailmaa, miksi viina ja matkustelu on ne pyhimmät asiat joihin ei voi puuttua. Koulut ja kirjastot voidaan määrätä suljettavaksi, mutta kapakoita ei.

Mä en tiedä mitä teen jos koulut menee taas kiinni, mä en kestä sitä enää. Naapurikaupungissa meni juuri lukio etäopetukseen, toisessa naapurikunnassa pojan koulussa on maskipakko mutta kirjasto ja urheilutalo on suljettu.

Johonkin vielä pääsee: olin Jarkko Aholan konsertissa. Vielä edellisenä iltana katsoin onko netissä mahdollisesti ilmoitus konsertin perumisesta, ja vasta kun istuin paikallani salissa uskoin että konsertti todella on. Paikkoja ei ollut numeroitu, vaan edestä päin järjestyksessä ohjattiin paikoille ja aina kaksi tuolia jäi seurueiden väliin, ja väliaikaa ei ollut. Mukavaa päästä joskus johonkin.

Maskin käytön alotin kansalaisopistossa, kun kaikilla muillakin oli niin en sitten halunnut poiketa porukasta. Konsertissa ja isossa kaupassa myös, mutta totesin että maskin takaa ei näe kaivella rahaa lompakosta. Ei siis olisi maskin käyttö onnistunut joulutorilla, vaikka olisi ehkä ollut syytä käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti