tiistai 12. tammikuuta 2021

Afrikan kukkia

 


Lopultakin valmis! 

Tämä on ollut monen vuoden projekti. Neulekahvilassa oli reilut viisi vuotta sitten aiheena Afrikan kukka. Minä ajattelin virkata kapean huivin, kaksi tai kolme riviä kukkia, lapsen rippijuhliin seuraavaksi kesäksi. Kun olin muutaman ensimmäisen palan yhdistänyt, totesin että tästä ei tule huivia käytettäväksi viikko ennen juhannusta, ihan liian paksu ja tönkkö. Olin jo virkannut parikymmentä palaa eikä huvittanut purkaa, ja kun nämä väritkin oli niin kauniit, päätin jatkaa joskus ja tehdä vauvanpeiton. 

Tämä jäi sitten pariksi vuodeksi kokonaan sivuun, mutta 2019 kesällä ajattelin tehdä tämän valmiiksi. Otin KYH-projekteiksi puuttuvat palat ja yhdistämisen ja langanpäiden päättelyn, ja sainkin tehtyä aika pitkälle, mutta heinäkuu loppui ja KYH loppui, ja taas loppui urakointi vähäksi aikaa.

Sitten kirjasin tämän viime vuoden neulebingoon, että lopultakin valmistuisi. Virkkasin vielä pari riviä lisää paloja, ja jouluna päätin että tämä valmistuu ennen uutta vuotta. Vielä puolikaspalat, palojen yhdistäminen, reunukset ja päättelyt. Reunukset sain virkattua hyvissä ajoin uudenvuodenaattona, jo ennen kymmentä, ja sain merkitä peiton valmistuneeksi 2020. Sen verran fuskasin tilastoinnissa, että seuraavana päivänä päättelin vielä viimeisiä langanpäitä, mutta mitään virkattavaa tai ommeltavaa ei enää ollut tekemättä.

Tämän peiton valmistuminen toi ensimmäisen ja ainoan bingorivin neulebingoon.

Koko: 74 cm x 78 cm

Lanka: Nalle luonnonvalkoinen (010), vaalea keltainen (233), oranssi (278), turkoosi (350), syklaami (559) yhteensä 507 g

Koukku: 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti