maanantai 18. tammikuuta 2021

Jollakin pallo hukassa

7.1. Tänään alkoi ilmottautuminen kansalaisopiston kursseille. Sivuilla oli tieto että kurssit alkaa aikaisintaan 25.1. eli viikon tai kaksi myöhemmin kuin piti. Uskaltauduin kuitenkin ilmottautumaan kahdelle kurssille, koska niitä ei ilmeisesti laskuteta jos kurssi peruuntuu kokonaan.

14.1. Tiedotustilaisuudessa Puumalainen sanoi, että 10 % koronatartunnoista tulee ulkomailta. Samana päivänä maakunnan sanomalehti uskalsi kertoa nettisivuillaan: "Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 34 tartuntaa. Niistä 20 on tuotu ulkomailta.

Ulkomaan matkailu on kuitenkin käytännössä vapaata, kun vain keksii perusteen miksi on "aivan välttämätöntä" matkailla. Mitään karanteenia Suomeen tulon jälkeen ei käytännössä ole. Suositus on suositus, eikä sitä tarvitse noudattaa, koska sitä ei valvota, eikä laiminlyönnistä rangaista.

Eilisen Maaseudun Tulevaisuuden yleisönosastossa oli tiivistetty koronatilanteen hoito hyvin: "Maailmanlaajuisen pandemian aikana matkailussa on kaksi vaihtoehtoa: vain ulkomaan matkailijoiden elämä on hankalaa ja kallista tai kaikkien elämä on hankalaa ja kallista. Hallituksen on aika osoittaa, että se pystyy valitsemaan pienimmän riesan tien. (Pauli Alin ja Thomas Brand)"

Hallitus on valinnut linjansa jo viime keväänä: pääministeri on koko ajan hokenut hymyillen että olemme tässä yhdessä ja yhdessä selviämme tästä - eli kaikkien elämästä on päätetty tehdä hankalaa.

18.1. Nyt se teki oikein suuremman luokan virheen sekaantumalla toisen valtion sisäisiin asioihin. Jos tankit vyöryy rajan yli, onko se edelleen kameroiden edessä hymyilemässä että "olemme tässä yhdessä". Missä se on ollut historian ja maantiedon tunneilla kun ei ymmärrä mitä sopii puhua (ja kirjottaa, vielä pahempaa)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti