lauantai 22. toukokuuta 2021

Eikö tästä tulekaan helpompi kesä

4.5. Varasin rokotusajan, sainkin jo ensi viikolle. Luulin että pyhäpäivän takia jäisi yksi viikko väliin, mutta rokotuspäivä onkin vain eri viikonpäivä.

6.5. Tänään oli taas STM:n tiedotustilaisuus. Tartuntoja oli eilen melkein kolmesataa ja edellisenä päivänä vajaat kaksisataa, josta joku toimittaja tietysti kysyi että johtuuko se ravintoloiden avautumisesta. Vataus oli että ei missään tapauksessa, vaan syynä on ihmisten lisääntynyt liikkuminen - siis ulkoilu ja luonnossa retkeily. Minäkin tein syntiä ja olin viikonloppuna luontoretkellä ja meitä oli oikein kolmen hengen porukka.

Pomarkussa on todettu ensimmäinen koronatapaus.

7.5. Luin että neulefestarit järjestetään heinäkuun toisena viikonloppuna. Aloin heti tutkia bussiaikatauluja, mutta ei niitä enää kulje järkevästi. Luulin että Kankaanpäästä pääsisi suoraan Jyväskylään, mutta ei: pitää kiertää Porin ja Tampereen kautta! Junalla Vammalasta olisi järkevämpi reitti. Paras olisi kimppakyyti. Mutta jos paikallisella urheiluseuralla on ne tanssit, niin ne on samana viikonloppuna.

10.5. Valtakunnalliset rajoitukset poistuu paitsi ravintoloista, tästä lähtien AVIt määrää. Rajoituksiin vaikuttaa kyseisen maakunnan lisäksi naapurimaakuntien tilanne.

Ilmeisesti tanssikielto on poistunut, koska tanssi.netissä oli jo jonkin verran tapahtumia kesäkuulle ja heinäkuulle enemmän.

Kudontapiirin opettajalta tuli viesti, että ensi viikosta alkaen on kudontaa vielä kolme kertaa. Olishan tässä kesän tullessa muutakin tekemistä, mutta hyvä että saan hantuukini alkuun. Jos tulee sadepäiviä niin pääsen sitten kutomaan.

11.5. Huomisesta alkaen saa kokoontua peräti 20 henkilöä.

Sain ensimmäisen rokotuksen, enkä ollut yhtään kipeä sen jälkeen.

Tanssi.nettiin on tullut eilisen jälkeen paljon lisää. Paikallinen seura ei ole vielä päättänyt, katseleevat vielä pari viikkoa.

12.5. Kokoontumisrajoitukset menee nyt ihan arpomalla. Satakunta on perustasolla Euraa lukuunottamatta ja raja on 20 hlö, Pirkanmaa on kiihtymisvaiheessa ja raja on 50 hlö. Eri AVI.

17.5. Autossa kuuntelin taas uutisia ja Kanta-Hämeessä on kuulemma pahin tilanne koko epidemian aikana, kun siellä on korona levinnyt sairaaloihin ja vuodeosastoille niin että kohta ei hoitopaikat riitä. Ei vaan ole ylittänyt valtakunnan uutiskynnystä.

18.5. Tänään oli kudontapiiri. Hetkeksi tuli tunne että elämä jatkuu normaalisti.

19.5. Tänään piti olla torikauppiaitten järjestämä samanlainen iltatori kuin marraskuussa, mutta ei ollut. AVI oli käyttänyt valtaansa ja kieltänyt sen. No ei ollut suuri vahinko, ei siellä olisi paljon väkeä ollut kuitenkaan kun satoi.

20.5. Tänään asiantuntijat pelotteli että kesästä voi tulla vaikeampi kuin viime kesä oli. Mä olen luullut että vähän helpottaisi, kun rokotukset etenee.

22.5. Kiitos Lukon voitonjuhlien viime viikolla, Satakunnan rajoitukset voi kiristyä minä hetkenä tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti