torstai 2. syyskuuta 2021

Tuhannen rajat rikki

18.7. Jossakin annettiin tarkka luku montako koronatartuntaa sieltä Pietarista tuli, se oli muistaakseni vähän alle 400. Koko ajan tulee kuitenkin muualtakin ulkomailta uutta.

Viikko sitten saatiin järjestää tanssit. Väkeä olisi voinut olla enemmänkin , mutta luulen että tukala helle vähensi väkeä enemmän kuin koronan pelko. Laulaja sanoi että oli kuumin keikka ikinä hänen 25-vuotisella urallaan.

Pohjois-Satakunnassa on taas tilanne menossa pahemmaksi. Työpaikallakin on kuulemma ollut joku altistunut ja karanteenissa, mutta ei onneksi sairastunut. Johdosta sanotaan että pysykää poissa bileistä ja käyttäkää maskia taukotiloissakin jos ette juuri syö tai juo. Mua ei ole maskin käyttö töissä vielä isommin haitannut. Ihan aluksi en laittanut sitä kunnolla nenää vasten jolloin se reuna osui silmiin, mutta tauolla korjasin. Onhan siinä hikeä ja vettä sisällä ja se haisee, mutta henki kulkee kun ei tarvi paljon puhua.

Yhteensä koko Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien 100 156 koronavirustartuntaa. 100 000 tartunnan raja ylittyi tänään.

27.7 Tänään 612 tartuntaa, joka on suurin luku sitten maaliskuun. Satakuntakin on taas kiihtymisvaiheessa.

29.7. Tänään 728 uutta tartuntaa. AVI määräsi taas pariksi viikoksi kokoontumisrajoitukset: 10 sisällä ja 50 ulkona. Satakunnan suurista luvuista syytetään Pitsiviikkoa. Kas kun ei Neulefestareita.

5.8. Sain toisen rokotuksen. Pari päivää sen jälkeen oli käsivarsi vähän kipeä, mutta ei haitannut mitään.

Viime viikolla kerrottiin radiossa, että rokotuksen on voinut saada myös "paikkakunnalla jossa oleskelee pitempään". Mä käskin tyttären selvittää saisiko hän täällä rokotteen kun on ollut kesän täällä, ja sai heti tälle viikolle ajan. Kun tuon olisi tiennyt, olisi jo muutaman viikon aikaisemmin voinut päästä rokotukseen.

12.8. Suomessa 1024 uutta tartuntaa. Satakuntakin on taas leviämisvaiheessa. Ravintoloita uhkaa koko ajan rajoitukset ja mahdollisen koronapassin vaatimus, mutta Satakunnassa viimeisen kahden viikon tartunnoista ei ole yksikään liittynyt ruokaravintoloihin.

14.8. Suomessa on tähän mennessä kuollut 1002 ihmistä koronaan. Koko epidemian aikana. Kuolleista yli puolet on ollut yli 80-vuotiaita. Kuinkahan moni olisi kuollut muutenkin vuoden sisällä.

27.8. En tiedä mitä nyt on tapahtumassa, mutta AVI on kumonnut kokoontumisrajoitukset ja lähikontaktin välttämisen velvoitteet Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa, vaikka alueet on edelleen leviämisvaiheessa.

30.8. Hallitus aikoo poistaa kahden metrin etäisyyden vaatimuksen tartuntatautilaista - mutta sitä ei tiedä koska.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti