maanantai 14. maaliskuuta 2022

Norskit nurin

Minulla on Lankalaatikon bingossa ruutu "omalla nimellä ohjehausta". Oli runsaudenpula ja päädyin alkupäässä olleeseen Mari Vastolan ohjeeseen Kissan arvo. Maailman tilanteen takia valitsin väreiksi sinisen ja keltaisen, vaikkei ne oikein kissan värejä olekaan. Kun tyttö tuli sovittamaan, hän sanoi heti että minionit, ja sellaisiksi kissat sitten muuttuikin.

Puikot: 3,0
Virkkuukoukku: 2,5
Lanka: Nalle sininen (159), keltainen (268), musta (099), valkoinen (011), harmaa (602) yhteensä 41 g

Ravelry ilmottaa vuoden lopussa missä maassa on tehty eniten projekteja asukaslukuun suhteutettuna. Islanti on ollut ylivoimainen voittaja, toisena on ollut Norja ja kolmantena Suomi. Ja tietysti nyt yritetään ohittaa Norja. Lankalaatikossa on Norskit nurin -ketju, johon nyt alkuvuonna laitetaan alle 50 g töitä, ja lapasethan jäi sen alle. Sitten tein vielä samaan ketjuun junasukat, kun en mitään muuta keksinyt puikoille. Oikeasti lanka oli paljon sinisempää kuin kuvassa.

Puikot: 2,5
Lanka: Novita Bambino sininen (116) 26 g

Minulla on nyt ongelma, kun en tiedä mitä kutoisin. Mitään akuuttia tarvetta ei ole: olen kutonut itselleni viime aikoina muutamat sukat ja useamman villapaidan ja myös huiveja ja tumppeja enemmän kuin tarvitsisin. Virkkaaminenkin olisi vaihteeksi kivaa, mutta koreja ja pannulappuja on jo tarpeeksi.

Pitäisi ommella kaikenlaista: syksyltä on kahdet housut kesken kun ei ne kaavat olleetkaan sopivat ja pari muutakin juttua on kesken. Kansalaisopiston käsityökahvila lopetettiin vähän kierosti. Ensin ei ollut tarpeeksi ilmottautuneita, ja sitten kun olisi tullut tarpeeksi, opisto nostikin vähimmäismäärää.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti