sunnuntai 4. syyskuuta 2022

Sadan nopeimman joukossa

SWC:n neljännen kierroksen HO-malli oli Liz Harrisin Elven Melody. Onhan siinä reikiä, mutta kudoin yhdet tämmösetkin, kun malli on kaunis. Ohje oli vaan vähän hankala kun pahimmillaan joutui katsomaan neljää sivua yhtaikaa. Viime vuoden synttärisukka oli saman suunnittelijan enkä mä muista että siinä olisi ollut mitään erikoisen hankalaa. Nämä tuli nopeasti valmiiksi - niin nopeasti että mulla oli sadas valmis HO -sukkapari, vaikka jouduin ottamaan lisäkuvia ja raportoimaan uudestaan.

Jos ei olisi ollut kilpailun vähimmäisvaatimuksia, olisin tehnyt varret yhden tai kaksi mallikertaa lyhemmät ettei kiristäisi. Kyllä näitä pitää voi, ei se niin paljon kiristä, mutta näyttää ikävältä. Muuten koko M eli 64 s riitti hyvin.

Puikot: 2,5
Lanka: Fabel pinkki (102) 77 g

 

Viidennen eli viimeisen kilpailukierroksen  LO-malli oli Anna Mäkilän Rain, Rain, Go Away. Ohjeessa yksi mallipari oli keltaisella pohjalla ja kuvio samalla sinikirjavalla Fabelilla kuin mun sukkien toinen sininen, ja se ratkaisi mun värivalinnan. Tarkoitin että sateenvarjot olisi tulleet pinkillä, mutta eihän ne värit niin osuneet.

Valitsin jälleen M-koon kun se edellissäkin sukissa oli hyvä, ja tässä oli 72 silmukkaa, tosin kirjoneule vaatii enemmän mutta olisi luullut kahdeksan silmukkaa enemmän riittävän. Kudoin varmaan liian tiukkaa, kun varret kiristää. Tiukin kohta on juuri ennen kantapäätä, ensin en meinannut saada sukkaa ollenkaan jalkaan, mutta kyllä se nyt menee. Varsi kiristää niin paljon että sateenvarjoista ei tiedä mitä ne esittää, mutta kyllä näitäkin pitää voi. Enkä mä näin hienon värisiä sukkia kenellekään anna, jotakin iloa pitää olla itselläkin. Näilläkin pääsin sadan nopeimman joukkoon.

Puikot: 2,25 ja 2,5
Lanka: Hjertegarn Sock 4 keltainen (3200) 53 g, Fabel pinkki kirjava (161) 6 g,
            sinikirjava (522) 7 g, sinikirjava (162) 17 g

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti