maanantai 30. tammikuuta 2023

Tonttulakki

Talviknitsillä oli ennen joulua tällainen ilmainen Fair Isle Advent MKALendar. Olen aina ihaillut fair isle -tyyppisiä kirjoneuleita ja siksi rupesin kutomaan tätä. En tosin joulukalenterina, vaan vasta tammikuussa, koska ostin osan langoista vasta ihan joulun alla. Langanostolakkokisailun oljenkorrella sai ostaa jouluun liittyvään käsityöhön lankaa.


Vähän tämä tökki alusta asti, mutta tein kuitenkin valmiiksi. Jos ei kelpaa tyttärelle, pidän sitä itse joulumarkkinoilla. Ensiksi oli ohjeen tulostaminen. Ajattelin että lyhennän sitä yhdeksi tiedostoksi kopioi-liitä-tekniikalla. Muuten hyvä, mutta kaaviot ei kopioituneet. En siinä keksinyt kuvankaappausta, kun en ole sitä juuri käyttänyt; sillä se ehkä olisi kutistunut reiluun kymmeneen sivuun. En voinut muuta kuin tulostaa joka vihjeen erikseen ja paperinipussa oli 41 sivua. Yleensä mun tiheys täsmää ohjeeseen tai jos ei niin vaatteesta tulee mieluummin pieni, ja myssystä yleensä tulee pieni. Lisäksi mulla ei ole ohjeen mukaisia 3,25 puikkoja, joten oli kudottava kolmosilla. Luulin että naisen koolla tulisi tytölle sopiva, mutta se sopii mulle itsellenikin ja on ehkä hiukan isokin. Jo ennen puolta väliä alkoi harmittaa se koko, mutta jatkoin vain. Ja nyt valmiina tuo näyttää epämuodostuneelta. En tiedä pitääkö se kaventua tuolla tavalla yhtäkkiä, ja näyttää kuin jotkut raidat olisi kudottu tiukempaa kuin toiset. Päässä se näyttää kyllä ihan kelvolliselta.

Ennen kuin alotin tätä, ajattelin tehdä myös itselleni mutta vain kahdella värillä, mutta nyt ei oikein iske. Ainakin jättäisin muutaman raidan pois, ja alottaisin kavennukset sen verran aiemmin.

Puikot: 2,5 ja 3,0
Lanka: Opal 4 fach harmaa (5193) 63 g, punainen (5180) 16 g ja vihreä (9933) 11 g,
            Fabel vaaleanpunainen (102) 4 g, lila (104) 6 g, vaaleanvihreä (112) 4 g ja sininen (108) 4 g


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti